Galatasaray - Çaykur Rizespor maçının muhtemel 11'leri

Süper Lig'de son 6 maçında 1 galibiyet alan Galatasaray, 15. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta maçında Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Süper Lig'de 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda 24 puan toplayan Galatasaray, haftaya averajla dördüncü sırada girdi.

Ligde yaptığı maçların sadece birini kazanabilen, 7'sinden beraberlik, 6'sından da yenilgiyle ayrılan Çaykur Rizespor ise 10 puanla son sırada bulunuyor.

Son 6 maçta tek galibiyet

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son 6 maçında sadece bir galibiyet elde edebildi.

Reklam
Reklam

Bu dönemde Kayserispor maçını kazanan sarı-kırmızılı takım, Bursaspor, Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor ile berabere kaldı, Evkur Yeni Malatyaspor ve Beşiktaş'a mağlup oldu.

Maç
Galatasaray - Çaykur Rizespor

Tarih
8 Aralık Cumartesi

Saat
19:00


TV & İnternet Yayını


TV Yayını
beIN Sports 1

İnternet yayını
beIN Connect


Muhtemel 11'ler


Galatasaray'da cezalı olan teknik direktör Fatih Terim, yardımcı antrenör Hasan Şaş ve futbolcular Ryan Donk, Badou Ndiaye, Serdar Aziz ve Fernando Reges maçta görev yapamayacak. Sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve ameliyat edilen Emre Akbaba da karşılaşmanın kadrosunda bulunmayacak.

Deplasman ekibinde ise Musa Çağıran ve Ali Çamdalı'nın sakatlıkları bulunuyor.

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Ozan, Nagatomo, Selçuk, Celil (Gökay), Rodrigues, Onyekuru, Feghouli, Eren

Çaykur Rizespor: Gökhan, Brabec, Saadane, Mehmet, Koray, Abdullah, Robin, Boldrin, Umar, Samudio, Muriç

Reklam
Reklam

Maç Öncesi OPTA İstatistikleri


  • Galatasaray ile Rizepor, Süper Lig'de 34 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçların sadece beşinde yenildi (23G 6B).

  • Galatasaray ile Rizespor'un Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın beşi beraberlikle sonuçlandı (Galatasaray iki, Rizespor bir galibiyet). Bu eşleşmede bundan önceki 26 karşılaşmanın sadece biri berabere bitmişti.

  • Galatasaray, Süper Lig'de Rizespor ile oynadığı 34 maçın 32'sinde ve son 26 maçta rakibine gol atmayı başardı. Sarı kırmızılıların bu fikstürde gol atamadığı son maç 16 Mayıs 1987'de oynandı (0-2).

  • Süper Lig'de evinde oynadığı son 26 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray (22G 4B), bu alanda ligde devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisinin sahibi. Buna karşılık, iç sahadaki son üç maçında berabere kalan sarı kırmızılılar, en son Mart-Nisan 2011'de evinde daha uzun bir kazanamama serisi yaşamıştı (4 maç).

  • Rizespor bu sezon Süper Lig'de deplasmanda en az puan toplayan üç takımdan biri (3; Göztepe ve Alanyaspor ile birlikte). Rizespor aynı zamanda bu sezon BB Erzurumspor ile birlikte ligde deplasman galibiyeti olmayan iki ekipten biri.

  • Rizespor bu sezon Süper Lig'de öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım (14). Karadeniz ekibi, ligde öne geçtiği yedi karşılaşmanın sadece birini kazanabildi (4B 2M).

  • Süper Lig'de dış sahada 35 maçtır kalesini gole kapatamayan Rizespor (67 gol), lig tarihinde deplasmanda en uzun süre gol yediği serisini yaşıyor. Bu, aynı zamanda Süper Lig tarihinde deplasmandaki en uzun beşinci gol yeme serisi.

  • Galatasaray'ın ligde evinde attığı son yedi golün tamamı farklı oyunculardan geldi: Garry Rodrigues, Serdar Aziz, Maicon, Eren Derdiyok, Ryan Donk, Martin Linnes, Uğur Demirok (kendi kalesine).

  • Rizespor'un Süper Lig'de attığı son üç golde de Aminu Umar'ın katkısı var (bir gol, iki asist).

  • Okan Buruk, teknik direktör olarak Süper Lig'de Galatasaray ile karşılaştığı yedi maçın tamamını kaybetti.
Reklam
Reklam