Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Fırat Aydınus yönetecek

Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Cuma günü saat 21.00'de Türk Telekom Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak.

Süper Lig'de 2003-04 sezonundan bu yana görev yapan Aydınus, daha önce 29 derbide düdük çaldı. İstanbul bölgesi hakemi 45 yaşındaki Aydınus, 10. kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisi yönetecek.

Sezonun 6. haftasında 1-1 biten Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde görev yapan Aydınus, Galatasaray-Fenerbahçe maçında da MHK'nın tercih ettiği isim oldu. Aydınus, bu sezon ayrıca 4. haftada Trabzonspor'un sahasında Galatasaray'ı 4-0 yendiği karşılaşmayı da yönetti.

Reklam
Reklam

Aydınus, kariyerinde biri Türkiye Kupası olmak üzere 9 kez Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında düdük çaldı. Aydınus'un görev aldığı maçlarda Fenerbahçe 4, Galatasaray 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 3 karşılaşma da berabere tamamlandı.

Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 9 gol atarken, Galatasaray 7 golle rakibine cevap verdi.

7 kırmızı, 44 sarı kart

Aydınus, yönettiği Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında 7 kez kırmızı, 44 kez de sarı kartına başvurdu.

Tecrübeli hakem, Fenerbahçeli futbolculara 4 kez kırmızı, 23 kez de sarı kartını gösterdi. Aydınus, sarı kırmızılı oyuncuları da 3 kırmızı, 21 sarı kartla cezalandırdı.