Galatasaray grubu lider tamamladı

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu son maçında Balçova Yaşamspor'u konuk eden Galatasaray 1-0 geriye düştüğü maçı Yasin, Altan (K.K) ve Pandev'in attığı gollerle 3-1 kazanarak grubu lider bitirdi. Sarı-Kırmızılılar kupada son 16 turunda H Grubu ikincisi Torku Konyaspor ile eşleşti.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

GALATASARAY 3 - 1 BALÇOVA YAŞAMSPOR

STAT: TT Arena

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen, Serkan Çimen, Engin Erdem

GALATASARAY: Eray, Tarık, Koray, Hakan, Telles, Yekta (Dk. 67 Selçuk), Melo (Dk. 82 Sinan Gümüş), Bruma, Sneijder, Yasin, Pandev (Dk. 74 Emre Çolak)

BALÇOVA YAŞAMSPOR: Ogün, Oğuzhan Palaz (Dk. 48 Kadir), Altan, Ayberk, İskender, Ali, Aydın (Dk.46 Battal), Yusuf (Dk 72 Ahmet), Ömer, Oğuzhan, Bayram

GOLLER:Dk. 33 Yasin,Dk. 60 Altan (K.K), Dk. 74 Pandev (Galatasaray) Dk 13 Ali (Balçova Yaşamspor)

Reklam
Reklam

SARI KARTLAR: Yekta, Bruma, Melo (Galatasaray) Aydın, Oğuzhan (Balçova Yaşamspor)

[Maçtan kareler![Galatasaray - Balçova Yaşamspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121996/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-balcova-yasamspor-macindan-kareler-154269-myspor)

Eskişehirspor'un Diyarbakır deplasmanında 3 puan bırakmasıyla önem kazanan maçta Galatasaray sahaya grup liderliği için çıktı. Sarı-Kırmızılılar mutlak galibiyet için çıktıkları maçta güçsüz rakipleri karşısında oyunun mutlak hakimiydiler. Ev sahibi ekip gol için tüm gücüyle yüklenirken İzmir'de oynanan ilk maçtaki gibi 13. dakikada Ali Say'ın golüne engel olamadı ve 1-0 mağlup duruma düştü. İlk 45 dakikada Yasin, Bruma, Sneijder ve Pandev ile rakip kalede sayısız tehlike yaratan Cimbom 33. dakikada Yasin'in ayağından gelen gol ile beraberliği yakaladı ve takımlar bu skorla soyunma odasının yolunu tuttular: 1-1.

Galatasaray ikinci yarıda da İzmir temsilcisine deyim yerindeyse ecel terleri döktürdü. Yıldız kramponlarıyla Ogün'ün savunduğu kaleyi şut yağmuruna tutan Aslana karşı katı savunmasıyla göz dolduran Mavi-Beyazlıları yıkan gol 60. dakikada içeriden geldi. Tarık'ın içeri çevirdiği top Altan'a çarparak ağlarla buluştu: 2-1.
Skor üstünlüğünü de ele geçiren Sarı-kırmızılılar oyunu tamamen rakip yarı sahada oynamaya başladı. 67. dakikada Melo kazanılan penaltı atışından yararlanamadıysa da Pandev 74. dakikada müthiş kafa golüyle farkı ikiye çıkardı: 3-1. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabaka Galatasaray'ın 3-1'lik galibiyeti ile sona erdi.

Reklam
Reklam