Galatasaray imza şova hazırlanıyor

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Turgay Kıran, transfer konusunda maddi sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, birkaç gün içinde imza şöleni düzenleyeceklerini açıkladı.

Galatasaray'ın transfer çalışmalarını İHA'ya değerlendiren Turgay Kıran, Conceicao, Roque Junior ve Gallardo'nun 2 gün içinde Sarı-kırmızılı formayı giyeceği müjdesi verdi. İyi bir kadro oluşturmak için dünya yıldızlarıyla görüştüklerini ifade eden Kıran, "Muhatap olduğumuz oyuncular dünya yıldızları olduğu için bazı pürüzlerin çıkması doğal. Transfer etmek kolay olmuyor. Fakat, Galatasaray bu güçlükleri aşabilecek kapasitede çalışıyor. Dün yönetici arkadaşlarımızla yaptığım görüşmede Conceicao, Roque Junior ve Gallardo'nun transferinin bitme aşamasına geldiğini öğrendim. Bu 3 futbolcu, büyük ihtimalle 2 gün içinde Galatasaraylı olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Ezeli rakipleri Beşiktaş'ın üst üste yaptırdığı imza şovların Sarı-kırmızılı taraftarları endişelendirmemesini isteyen Turgay Kıran, "Özellikle Beşiktaş transferde atak yaptı. Her oyuncuyu alıyor. İnşallah başarılı olurlar. Çünkü, bu Türk sporuna katkı sağlayacak. Galatasaray olarak biz de ciddi şekilde çalışıyoruz. Yönetici arkadaşlarımız yurt dışında sabah akşam görüşmelerini sürdürüyor. Olumlu görüşmeler var. Hangi oyuncuyu, ne kadara alacağımızı ve bütçemizi çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla parasal pürüz yok. Taraftarlarımız endişe etmesin, birkaç gün içinde müjdeli haberler gelecektir" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda kalıp kalmayacakları henüz netlik kazanmayan Bratu, Prates, Petre ve Ali Lukunku'nun durumlarıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Turgay Kıran, "Bu konuyla Futbol Şube Sorumlumuz Ergun Gürsoy ilgileniyor. Ne alacağımızı bilsek, kimleri yollayacağımızı da bileceğiz. Bu oyunculara çeşitli teklifler var. Fakat, gidip gitmeyeceklerine biz karar vereceğiz. Ümit Karan'ın sözleşmesi devam ediyor. Önemli bir oyuncu ve teklifler gelmesi normal. Ancak, biz Ümit Karan'ın takımda kalmasını düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Diğer taraftan 100. yıl kutlama hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığını dile getiren Turgay Kıran, "100. yıl kutlamalarıyla ilgili 1.5 yılda uygulayacağımız 73 adet projemiz var. Bu projelerin hepsi Galatasaray'a para getirecek, kulübümüzü sosyal ve kültürel olarak ileri götürecek projeler. Bu projeler kapsamında dünya takımlarıyla turnuvalar düzenleyeceğiz. Ayrıca, özürlü sporcularımız için çeşitli branşlarda Türkiye genelinde turnuvalar yapılacak. Tiyatro şenlikleri ve büyük konserler düzenlenecek. En önemlisi Galatasaray senfonisini hazırlayacağız. Dünyanın hiçbir spor kulübünde bir senfoni yok. Galatasaray olarak bir ilki gerçekleştireceğiz. Berlin, New York ve Londra senfonileriyle aynı tarihlerde çalmak üzere bir senfoni hazırlığı içindeyiz. Ayrıca, Candan Erçetin gibi sanatçılar Galatasaray marşları hazırlıyor" diye konuştu.