Galatasaray iyi bir sonuçla döner

Beşiktaş’ın eski futbolcularından Nihat Kahveci, Real Madrit’le yarın karşılaşacak olan Galatasaray’ın iyi bir sonuç alacağını söyledi.

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde düzenlenen Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası’nda heyecan bütün hızıyla sürüyor. Turnuva kapsamında Beşiktaş’ın ve milli takımın eski futbolcularından Nihat Kahveci, Milli takım eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek’inde katıldığı basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan turnuva koordinatörü Kenan Öner; altyapıların çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğunu kaydederek, “Turnuvaya 3 tane şampiyonlar Ligi şampiyonu olan kulübün altyapı takımlarını getirdik. Ayrıca İspanyada altyapı akademisi olan Villa Real geldi. Turnuvaya 11 ülkeden 70 takım katılıyor takımlar 7’şer maç yapacak” dedi.

Reklam
Reklam

Kamplarda futbol turnuvası düzenlenecek

Turnuvanın çok renkli geçtiğini kaydeden Öner, “Bir sürü hikayesi olan turnuva oluyor. Katılan altyapı oyuncuları burada sportif ve kültürel deneyim kazanacak. Burada çok güzel bir atmosfer var. Suriyeli çocukların maç yapması çok güzel. Turnuva için Suriyeli çocuklar konusunda Hatay’da görüşmeye gittiğimizde hem kamp müdürü hemde AFAT müdürü bize bir ışık yaktınız dedi. Türkiyede kamplarda kayıtlı 200 bin çocuk varmış. Bunların yüzde 50’si 18 yaşında altında. Koordinatör valilik hazırlık yapıyor, orada da turnuva düzenlenecek” diye konuştu.

Vodafone’nin spor yatırımları

Vodafone Türkiye Pazarlama Müdürü Lütfullah Kitapçı’da, bu sene 4’ncüsü düzenlenen Vodafone Uluslaraarası Evrenseki Kupası’nda çocukların büyük bir şevkle topun peşinde koşturduğunu kaydetti. Vodafone Türkiye olarak ticari yatırımların yanısıra sosyal ve sportif yatırımlarınında olduğunu işaret eden Kitapçı; “Bu turnuvayla birlikte Vodafone Red Alaçatı Balıkçılık Kupası ve İzmir’de tenis kupası düzenliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Vodafone Türkiye’nin hedefinin sporu herkes için erişilebilir kılmak olduğunu belirten Kitapçı; “Ekonomik gelişme sosyal gelişme olmadan olmaz. Spor, kültürel gelişim ve rekabet açısından çok önemli” diye konuştu.

Futbolun binlerce detayı var

Turnuvaya katılan Villareal U13 takımının antrenörlüğünü yapan Nihat Kahveci’de “Evrenseki’de düzenlenen turnuva çok önemli bir turnuva. Buraya gelen takımlar çok büyük takımlar. Ama bizde hırslıyız, Villareal olarak finale kadar gitmek istiyoruz” dedi.

Futbol dışarıdan bakılınca basit bir oyun gibi göründüğünü vurgulayan Kahveci; “Dışarıdan basit gibi görünen futbolun içine girince binlerce detayı olduğunu görüyorsunuz. Sahada her şey çok değişik” dedi. Villareal’da altyapı antrenörü olarak başlaması konusunda açıklamalarda bulunan Kahveci; “Antrenörlük benim için tempolu bir koşu. Her geçen gün üzerime koyarak gideceğim” diye konuştu

Vodafone Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyor

Turnuvaya katılan Milli takımlar eski teknik direktörü Sepp Piontek’te turnuva dolayısıyla Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu kaydederek; “Altyapıda olan genç yeteneklerin kendini gösterdiği bir turnuvada bulunmaktan mutluyum. Turnuva geçen seneye göre daha organize. Burada yer alan 2000 doğumlu sporcular 4-5 yıl sonra profesyonel yetenekler olarak büyük takımlarda oynayacak. Ancak çok az çocuk Milli takımda kendini gösterebilecek” dedi. Turnuvaya katılan takımlarda çocukları bulunan ailelerin çok heyecanlı olduğunu ifade eden Piontek, “Şu ana kadar benim gördüğüm tek konu aileler. Onlar, saha kenarında, çocuklarının yanında olmak istiyor. Tribüne gitmek istemiyor. Ama turnuvanın kuralları var ve bu konuda yapacak bir şey yok” dedi. Sepp Piontek, organizasyonun çok mükemmel olduğunu vurgulayarak, “Ben daha önce böyle bir şey görmedim. Ayrıca belirteyim, böyle turnuvalarla Vodafone Türkiye Türk futbolunun geleceğine ve altyapıya yatırım yapıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Futbolun dili evrensel

Basın toplantısına katılan Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut’ta, belediye olarak turnuvanın iyi geçmesi için her şeyi yaptıklarını vurgulayarak, “Futbol barış ve kardeşlik anlamında dünyanın ortak dilidir. Bu turnuvada ilginç şeyler oluyor. Açılış maçı benim için çok önemliydi. Bir yanda yerlerinden edilmiş savaş mağduru çocuklar Milan’la maç yaptı. Bu çok önemli. İşte bunu hiçbir güç başaramazdı futbol yaptı ve işte ortak dil bu” diye konuştu

Türkiye’de altyapıya önem verilmiyor

Basın toplantısının ardından sorulan bir soruya cevap veren Nihat Kahveci; Türkiye’de altyapılara bakışın önemsiz olduğunu ifade ederek, “Bütün kulüplerde 1’inci takımlara önem veriliyor. Kimse 2’nci ve 3’ncü takımlara bakmıyor, onların şampiyonluklarına eğilmiyor” dedi. Bu konuda sadece kulüp başkanlarının ve yönetimlerinin suçlu olmadığını vurgulayan Kahveci, “Bizde, Türkiye’de beklentiler bu yönde. Suçlu sadece başkan ve yönetim değil. Hepimizin bakış açısı bu” dedi. Bugünün çocuklarının çok şanslı olduğunu ifade eden Nihat Kahveci, “Bende, altyapıda teknik, taktik ve psikolojik olarak böyle eğitim alsaydım daha başarılı futbolcu olurdum” dedi.

Reklam
Reklam

Galatasaray iyi sonuçla döner

Real Madrit ile Galatasaray arasında oynanacak olan Şampiyonla Ligi çeyrek final maçı hakkında bir soru üzerine Nihat Kahveci, “Real Madrit Galatasaray maçı, dünyanın en güzel stadında, 100 bin kişinin önünde oynanacak. Çok güzel bir maç olacağına inanıyorum. İnanıyorum ki Galatasaray iyi bir sonuçla Türkiye’ye dönecek. Galatasaray hiç çekinmeden Real Madrit’le ile maça çıkabiliyor. Bu konuda özgüven kazandı. Bu özgüven çok önemli” dedi. Kahveci, Fenerbahçe’nin İtalya ekibi Lazio ile oynayacağı Avrupa Ligi çeyrek final maçında favori olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz