Galatasaray Karşıyaka'yı 3-1 ile geçti

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 4. maçında Karşıyaka ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mücadele 3-1 Sarı-Kırmızılı ekibin galibiyetiyle sona ererken Sarı-Kırmızılılar 12 puan ile gurubu lider tamamlamayı garantiledi ve son 16 biletini aldı.

*[MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ](http://spor.mynet.com/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari/2434966-karsiyaka-galatasaray.html)**

KARŞIYAKA 1 - 3 GALATASARAY

STAT: İzmir Atatürk
HAKEMLER: Bülent Birincioğlu, Mehmet Metin, Muhammet Yumak

KARŞIYAKA: Ersin Aydın, Serkan Kurtuluş, Ersin Veli, Anıl Çıracı, Muhammet Öztekin, Zeki Korkmaz (Dk.87 Emrah Alıcı), Ali Kemal Özkan, Okan Şahingöz (Dk.76 Tayfun Pektürk), Taha Balcı, Necati Ateş, Fehim Mücahit Serçe (Dk. 66 Can Sokullu)

Reklam
Reklam

GALATASARAY:Cenk Gönen, Tarık, Koray, Chedjou, Carole, Jose, Jem Paul, Emre Çolak (Dk.64 Donk), Yasin (Dk.64 Olcan), Sinan, Umut Bulut (Dk.70 Volkan Pala)

SARI KART: Tayfun (Karşıyaka)

GOLLER: Dk.84 - 86 Chedjou(2), Dk.88 Sinan (Galatasaray), Dk.90+1 Necati (Karşıyaka)

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda Karşıyaka ile oynanan maçta ilk mücadeleye göre ilk 11'de 6 değişiklik yaptı.

İzmir Atatürk Stadı'ndaki müsabakada Mustafa Denizli, 9 Ocak Cumartesi günkü Karşıyaka maçından farklı olarak ilk 11'de 6 değişik oyuncuya şans verdi. Sarı-kırmızılı ekipte Bilal Kısa, Selçuk İnan, Donk, Hakan Balta, Olcan Adın ve Denayer'in yerine Jem Paul Karacan, Rodriguez, Chedjou, Carole, Koray Günter ve Emre Çolak forma şansı buldu. Sahaya kaptan olarak çıkan Umut Bulut, burnundaki kırık nedeniyle maske ile mücadele etti.

Karşıyaka ise ilk maçtan farklı olarak kaleci Erhan Erentürk, Ömer Can Sokullu ve Gökhan Ünal'ın yerine Ersin Aydın, Fehim Mücahit Serçe ve Anıl Çıracı ile müsabakaya başladı.

Reklam
Reklam

Karşılaşmada ilk 45 dakikada futbol adına pek bir şey yoktu. İki takım da etkisiz ataklar ile gol aradı ancak taraftarı heyecanlandıracak bir şut bile çıkartamadı. İlk yarı golsüz eşitlik ile sona erdi.

Galatasaray ikinci yarıya hızlı başladı. 46. dakikada Carol'ün muhteşem hareketlerle sürüklediği atakta içeri çevrilen topta Emre Çolak'ın şutu direkten sahaya döndü. Umut'un önünde kalan meşin yuvarlak son dönemlerin talihsiz golcüsü tarafından dışarı gönderildi.

İkinci yarıda iki takım da ilk 45 dakikaya nazaran daha istekliydi. Karşılıklı gol girişimlerinin yaşandığı bu bölümde Sarı-Kırmızılıların 2 topu daha direkten döndü. Karşıyaka ise duran top organizasyonları ile gol aradı.

84. dakikada Olcan'ın kullandığı serbest atışta topa yükselen Chedjou kalecinin hatalı çıkışını iyi değerlendirdi ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıyan golünü attı:1-0.

Goller arka arkaya gelmeye başladı. 86'da sağ kanattan kullanılan köşe atışında ceza sahası içerisinde iyi pozisyon alan Chedjou, kendisini ve takımının ikinci golünü atarak skoru 2-0'a getirdi.

Reklam
Reklam

88'de fark 3'e çıktı. Yine olcan'ın ortaladığı topta Sinan Gümüş arka direkte topa plasesini vurdu ve skoru 3-0 yapan golü attı.

Karşıyaka 90+1'de Necati Ateş'in penaltıdan kaydettiği golle farkı 2'ye indirdi. Maç 3-1 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

KUPADA GÜNÜN DİĞER MAÇLARI

Kastamonuspor 1966 1 - 2 Akhisar Belediyespor

Gaziantepspor 1 - 0 Nazilli Belediyespor

Adanaspor 1 - 4 Trabzonspor

Kayserispor 3 - 0 Etimesgut Belediyespor

Torku Konyaspor 2 - 0 İnegölspor