Galatasaray - Konyaspor maçının muhtemel 11'leri

Kadrosunda birçok sakat ve cezalı oyuncu bulunan Galatasaray, takımın başına Aykut Kocaman'ı getiren Konyaspor'u ağırlıyor.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında Atiker Konyaspor'u konuk edecek.

Türk Telekom Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30'da başlayacak.

Süper Lig'de 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyeti olan Galatasaray, 23 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Yaptığı maçların 4'ünü kazanan, 5'inden beraberlik ve 3'ünden yenilgiyle ayrılan Atiker Konyaspor ise 17 puanla 9. sırada bulunuyor.

Galatasaray, taraftarı önünde oynayacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak hem zirve yarışını sürdürmeye hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 28 Kasım Çarşamba günü Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibi ile oynayacağı müsabaka öncesinde moral bulmaya çalışacak.

Reklam
Reklam

Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdıktan sonra Aykut Kocaman'ı takımın başına getiren Konyaspor ise Türk Telekom Stadyumu'nda yeni bir başlangıcın peşinde olacak.

Maç
Galatasaray - Konyaspor

Tarih
23 Kasım Cuma

Saat
20:30


TV & İnternet Yayını


TV Yayını
beIN Sports 1

İnternet yayını
beIN Connect


Muhtemel 11'ler


Galatasaray'da eksikler can sıkıyor

Galatasaray'da cezalı olan teknik direktör Fatih Terim, yardımcı antrenör Hasan Şaş ve futbolcular Badou Ndiaye, Garry Rodrigues, Ryan Donk, Atiker Konyaspor maçında görev yapamayacak.

Sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve ameliyat edilen Emre Akbaba da karşılaşmanın kadrosunda yer almayacak.

Tedavileri tamamlanan ve antrenmanda takımla çalışan Eren Derdiyok, Serdar Aziz, Ozan Kabak ve Yuto Nagatomo'nun karşılaşmada oynayıp oynamayacağına teknik heyet karar verecek.

Deplasman ekibindeyse Paolo Hurtado ve Selim Ay'ın sakatlıkları bulunuyor.

Galatasaray: Muslera, Maicon, Ozan, Serdar, Mariano, Selçuk, Fernando, Ömer, Feghouli, Onyekuru, Eren

Reklam
Reklam

Konyaspor: Serkan, Skubic, Diagne, Uğur Demirok, Ferhat, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali Şahiner, Milosevic, Fofana, Yatabare


Maç Öncesi OPTA İstatistikleri


  • Galatasaray ve Konyaspor, Süper Lig'de 34 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçların 32'sinde yenilmedi (27G 5B).

  • Konyaspor'un Süper Lig tarihinde galibiyet elde edemeden en fazla maça çıktığı deplasman Galatasaray deplasmanı. Galatasaray'ın evinde oynadığı 17 maçın 15'ini kaybeden Konyaspor (2B), bu maçların sadece birinde gol yemedi.

  • Süper Lig'deki son Galatasaray galibiyetini 15 sene önce elde eden Konyaspor, Eylül 2003'teki maçtan bu yana Galatasaray'ı yenemiyor (23 maç - 4B 19M). Konyaspor'un son Galatasaray galibiyetinde, Galatasaray'ın başında Fatih Terim yer alıyordu.

  • Süper Lig'de evinde oynadığı son 25 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray (22G 3B), bu alanda ligde halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisinin sahibi. Evindeki son iki maçta berabere kalan sarı kırmızılılar, Nisan 2016'dan bu yana (3B) iç sahada art arda üç maçını galibiyetsiz tamamlamadı.

  • Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda sadece bir maç kaybeden Konyaspor, Başakşehir ile birlikte deplasmanda en az maç kaybeden iki takımdan biri. Bu sezon aynı zamanda dış sahada iki maç kazanan Konyaspor, ligde geçen sezonun tamamında iki deplasman galibiyeti elde edebilmişti (3B 12M).

  • Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası içinden en fazla gol atmayı başaran dört takımın ikisi bu maçta karşılaşacak: Galatasaray -18 & Konyaspor - 17.

  • Bu sezon ligde Antalyaspor ve Kasımpaşa'nın ardından (sekizer) duran toplardan en fazla gol bulan beş takımın ikisi Galatasaray ve Konyaspor (yedişer). Buna ek olarak, Konyaspor ligde duran toplardan en fazla gol yiyen dört takımdan biri (8).

  • Konyaspor'un ligde topladığı 17 puanın yedisi, Mustapha Yatabare'nin bu sezon yaptığı gol katkılarıyla geldi (beş gol, iki asist). Bu sezon Konyaspor'un deplasmanda attığı dokuz golün beşinde Yatabare'nin katkısı var (iki gol, iki asist).

  • Bu sezon Süper Lig'de savunma oyuncularından en fazla gole katkısı elde eden takım Galatasaray (12 - yedi gol, beş asist).
Reklam
Reklam