Galatasaray LH kritik dönemeçte

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa LigiTop 16 turunda yarın Bayern Münih ile yapacağı maçın kendileri için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray Liv Hospital'ın F Grubu'ndaki son maçında Lokomotiv Kuban'ı deplasmanda yenerek hayati birgalibiyet elde ettiğini belirterek, "Lokomotiv Kuban galibiyeti, yarın Bayern Münih'le kendi evimizde oynayacağımız karşılaşmayı daha da değerli hale getirdi" dedi.

Bayern Münih'i deplasmanda oynadıkları maçta 77-66 yendiklerini hatırlatan Özyer, şu ifadeleri kullandı:

"Ama geçen hafta Bayern Münih, sadece grubumuzun değil, THY Avrupa Ligi'nin en önemli şampiyonluk adaylarından Real Madrid'i Almanya'da yenerek sürpriz bir galibiyet aldı. Bu galibiyet, onlara önemli bir moral avantajı da sağladı. Grubumuzun dördüncülük pozisyonu için önemi bir avantaj elde ettiler ve 5 galibiyete yükseldiler. Bu maç bizim grubumuzda son 4 takım arasına kalmamız için anahtar haline geldi. Yarın elimizdeki sağlam oyuncularımızla, 12 bin taraftarımız önünde iyi basketbol oynayarak, 5. galibiyetimizi almak için mücadele edeceğiz."

Reklam
Reklam

"Grup maçları sonunda 3'lü veya 2'li averaj oluşabilir"
Mücadele ettikleri F Grubu'nda Bayern Münih ve Lokomotiv Kuban'la 4'üncülük mücadelesi verdiklerini hatırlatan Murat Özyer, grup maçları sonunda 3'lü veya 2'li averaj da oluşabileceğine değindi.

Bayern Münih'i yarın yenmeleri durumunda bu üç takım arasında rekabetin daha da artacağını anlatan Özyer, şöyle konuştu:

"Yarın kazanırsak, önümüzde 3 maç daha kalacak. Zalgiris Kaunas ve CSKA Moskova ile deplasmanda, son olarak da Partizan ile evimizde oynayacağız. Bayern Münih'in deplasmanda CSKA Moskova, evinde Maccabi Electra ve deplasmanda Lokomotiv Kuban maçları kalacak. Lokomotiv Kuban ise önce evinde Partizan'la oynayıp, ardından Real Madrid deplasmanına gidecek ve yine seyircisi önünde Bayern Münih müsabakasıyla grup maçlarını tamamlayacak. Burada grup maçları sonunda 4. sıra için 3'lü veya 2'li averaj oluşabilir. Yine de son haftalarına girilen organizasyonda çok şeyin değişebileceğini düşünüyorum. Bizim için her maçımızda atacağımız sayının ve yapacağımız savunmanın çok değerli olduğu bir döneme giriyoruz. Takım olarak da bunun bilincindeyiz."

Reklam
Reklam

Sakatlardan iyi haber
Murat Özyer, takımda sakatlığı bulunan oyunculardan çoğunun iyi duruma geldiğini belirtirken, dünkü antrenmana Ersin Dağlı ile Engin Atsür dışında tüm oyuncuların katıldıklarını kaydetti.

Bayern Münih maçı öncesi son durumlarını yakından takip ettikleri Milan Macvan, Pops Mensah-Bonsu ve Ender Arslan'ın dün takımla çalıştıklarını aktaran Özyer, bu isimlerin Bayern Münih karşısında da takımdaki yerlerini alacaklarını dile getirdi.