Galatasaray Lige Galibiyetle Başladı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında kendi sahasında Kasımpaşa ile oynadığı maçı 2-1 kazanarak...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında kendi sahasında Kasımpaşa ile oynadığı maçı 2-1 kazanarak lige galibiyetle başladı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısına oldukça moralsiz bir şekilde gelen Fatih Terim, “Kaka'yla, Engin Baytar'la, maçla ilgili sorularınızın hepsine cevap vereceğim ama Gaziantep'teki olaydan sonra, durumum şimdi yorum yapmak için müsait değil. Başka bir gün Florya'ya gelin, bunların hepsinin yanıtını vereyim” dedi.

Reklam
Reklam

Maçtan sonra duydukları şeylere bir insanın Türk olup da üzülmemesinin mümkün olmadığını dile getiren Terim, “Yazıklar olsun. Bu ülkeye ne oluyor? Şimdi 3 puan aldık diye göbek mi atayım? Milletin evine ateş düşmüş. Her gün 1 oluyor, 2 oluyor. Beyler nereye gidiyoruz? Böyle bir gecede, 'Kazandığımız için, 3 puan aldığımız için mutluyum, sevinçliyim' demeye utanıyorum. Böyle olacaksa spor yapmayalım, futbol oynamayalım” diye konuştu.

Yaşanan hadisenin ardından söyleyecek söz bulamadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, moralinin çok bozuk olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Onlar da ana baba evladı. Hiçbir ölüm olmasın. Bu ülkenin ananelerine, örflerine, kardeşliğine ne oldu?. Dinimiz bunu emretmiyor. 'Komşun açsa, sen tok duramazsın' denilen bir dinden geliyoruz. Belki sesimizi çıkarmıyoruz ama takip ediyoruz. Gazetelerin sadece arka sayfalarını okumuyoruz. Ülkemizde neler olduğuna biz de bakıyoruz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Onlar da candır. Şimdi gelip ben nasıl maç analizi yapayım? 1-2 gün bana müsaade edin. Galip mi geldik biz? Maç sonu kaynar sular dökülmüş gibi olduk.”

Reklam
Reklam

Terim'in yaptığı konuşma, basın toplantısını izleyen medya mensuplarından da alkış aldı.

Galatasaray’ın 2 golünü kaydeden Umut Bulut, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini anlatarak, “Sezona galibiyetle başlamak istiyorduk. Bunu da 2-1'lik skorla gerçekleştirdik. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Önemli olan 3 puanı almaktı, bunu da başardık. Futbol olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Takım arkadaşlarımı ve bizi destekleyen taraftarlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Umut Bulut, performansıyla ilgili bir soru üzerine, hazır bir takıma geldiğini dile getirerek, “Hazır bir kadroya geldim. Çoğu oyuncu zaten hem Trabzonspor hem de milli takımdan arkadaşım. Hazır bir kadro, bunun verdiği pozitif bir enerji var. Sezon başından beri de güzel bir şekilde gollerimi atmaya başladım. İnşallah böyle devam eder” ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Toulouse takımında geçirdiği sezonun kendisini mental olarak geliştirdiğini dile getiren Umut, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarda forma giyen oyuncuların, Avrupa'nın en iyi ekiplerinde forma giyecek kapasitede olduğunu vurgulayarak, “Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor da Avrupa'nın en iyi takımları. Galatasaray, hedefleri olan çok büyük bir kulüp. Bu yüzden Galatasaray'a geldim. Geldiğim için de çok mutluyum. Hocamız olsun takım arkadaşlarım olsun hepsi çok iyiler. Güzel bir camia, inşallah daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başarılı futbolcu, güçlü rakiplerinin puan kaybettiği bir haftada aldıkları galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Galatasaray'ın İsveçli oyuncusu Johan Elmander, Kasımpaşa ile oynadıkları karşılaşmanın zor geçtiğini ifade ederek, “Çünkü rakibimiz iyi ve güçlü bir takımdı. Bugün iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Özellikle ilk yarıda maçı koparabilecek pozisyonlara giren bir Galatasaray vardı. Ama ne yazık ki golle sonuçlandıramadık. İkinci yarıda da iyi oyunumuzu sürdürdük. Çok şanslıyız ki şu an formunun zirvesinde olan bir forvete sahibiz. Umut'un attığı gollerle maçı kazanmasını bildik. Bizim için önemli bir galibiyetti” şeklinde konuştu.

Elmander, gelecek hafta Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmayla ilgili bir soruyu, “Beşiktaş maçı mutlaka zor olacaktır. Çünkü büyük bir takım. Her büyük takım ile oynadığımız maçlar mutlaka zor geçiyor” şeklinde yanıtladı.

İsveçli futbolcu, geçen sezonun son haftalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle futboldan bir süre uzak kaldığını dile getirerek, “Tekrar geri dönüp, maç ritminizi kazanmanız biraz zaman alıyor. Ben de ilerleyen günlerde geçen sezonki formumu yakalayacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: