Galatasaray postanesi önünde eylem

İSTANBUL (İHA) - Geçtiğimiz günlerde, Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde, yasadışı örgütlere yönelik başlatılan operasyonların durmasını isteyen bir grup, Galatasaray Postanesi önünde bir gösteri düzenledi. Taksim'e yürümek isteyen grupla polis arasında, kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Postanesi önünde toplanan, çeşitli parti ve demokratik kitle örgütlerine mensup 500 kişilik bir grup, pankart açıp sloganlarla Taksim'e yürümek istedi. Özel eğitimli köpeklerle çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, grubun yürüyüşünü engelledi. Grup liderleri ile polis yetkilileri arasında yapılan pazarlık sonucu, grubun Galatasaray Postanesi önünde basın açıklaması yapmasına izin verildi.

Reklam
Reklam

Grup adına okunan basın açıklamasında, "Dersim Ovacık'ta 17 MKP gerillası, bombardıman ve ağır silahlarla katledildi. Dün ve bugün defnettiğimiz gerilla cesetlerinden anlaşılıyor ki, devlet güçleri işkencecilikte sınır tanımamıştır. Cesetlerdeki yanıklardan da anlıyoruz ki, bu operasyonda aynı zamanda kimyasal silah da kullanılmıştır. Türk askeri kuvvetlerinin sayısız kez, gerek 19 Aralık katliamında, gerekse de PKK gerillalarına karşı yürütülen kirli savaşta kullanılan bu yöntem, MKP gerillaları için de devreye koymuştur. Bizler, bu katliamlar karşısında sessiz kalmayacağımızı ve halkın haklı değer ve mücadelesine sahip çıkacağız" denildi.

Grup, okunan açıklamanın ardından, ellerindeki kırmızı bayrakları salladıktan sonra dağıldı.