Galatasaray, Samsunspor'u rahat geçti

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray, kendi sahasında karşılaştığı Samsunspor'u 3-1 mağlup ederek, önümüzdeki hafta Beşiktaş'la oynayacağı derbi maçı öncesinde moral buldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Georghe Hagi, maçı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, eski Galatasaray ruhunun geri döndüğünü söyledi. Maçta, 1-0 yenik duruma düşmelerine rağmen istedikleri oyunu sergileyerek karşılaşmadan galip ayrıldıklarını ifade eden Romen çalıştırıcı, "Bana göre, sevdiğim eski Galatasaray ruhu geri döndü. Beni en fazla sevindiren şey, 1-0 yenik durumdayken, üzerimizdeki baskıyla istediğimiz oyunu oynamamızdı. Futbolcularım gol pozisyonlarına girdiler ve gol attılar. Her şeyden çok memnunum, oyuncularıma gösterdikleri çabadan ve istekli olduklarından dolayı teşekkür ederim. Bana göre, sevdiğim eski Galatasaray ruhu tekrar geri döndü. Çok iyi oyuncuları olan iyi bir rakibe karşı iyi bir galibiyet aldık. Gün geçtikçe iyi oynuyoruz. Bazı oyuncularım için ayrıca seviniyorum, değerli oyuncu olduklarını gösterdiler" dedi.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının milli maç sonrası Hakan Şükür'e yapılan eleştirilerle ilgili sorularına ise Hagi, "Hakan Şükür'ü kariyeri ve vermiş olduğu her şeyden dolayı eleştiremezsin. Her yönden profesyoneldir, herkes için örnektir. Hepimiz insanız. Belki bir günü kötü geçirebilirsiniz. Kendisine büyük saygım var. Hakan eleştirileri hak etmiyor, ondan öğrenilecek çok şeyler var. Özellikle gençlerin Hakan Şükür'den öğreneceği çok şey var" cevabını verdi.

"ELEŞTİRİLERE ÜZÜLDÜM"

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Hakan Şükür ise son günlerde kendisi hakkında yapılan eleştirilere üzüldüğünü ancak bunlara kırılmadığını söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Beni eleştirenlerin hepsine hakkımı helal ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Benden de geriye hoş bir seda kalacak. Bunu da herkes görecek. Bu tür spekülasyonlar, ben olduğum sürece hep oldu. Omzuma basmak isteyen de oldu. Çok farklı düşünen insanların iftira düzeyinde eleştirilerine de maruz kaldım. Ama yaratılışım ve inancım itibarıyla hep hoşgörüyle yaklaşmaya çalıştım. Benim de zaman zaman hatalarım oldu. Fakat, bir şeyi doğru yaptım, sürekli mücadele ettim. 'Arkadaşlarının önünü açsın' diyenler var. Biliyorsunuz futbolda boş alan oluşturmak diye bir durum da var. Oynayarak, arkadaşlarımın önünü açmaya devam edeceğim" dedi.

Reklam
Reklam

Samsunspor karşısında iyi futbol oynadıklarını belirten sarı-kırmızılı futbolcu, önümüzdeki hafta Beşiktaş ile oynayacakları maçla ilgili olarak da, "Beşiktaş bu hafta kazanda ve haftaya iyi bir moralle çıkacak. İki formda takımın zevkli mücadelesi olacak. Dostça bir bir mücadele çıkarıp, yakaladığımız seriyi orada da sürdürürüz" diye konuştu.

"GALİBİYET SEVİNDİRDİ"

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da galibiyetin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "İlk yarıyı 1-0 yenik kapatıp, karşılaşmayı 3-1 kazanmak çok güzel. İnşallah yavaş yavaş istediğimiz hedeflere ulaşırız. Umarım, Beşiktaş derbisi de bizim açımızdan güzel geçecek bir karşılaşma olacak" dedi. 2. Başkan Ergun Gürsoy da, maçın genelinde Galatasaray'ın iyi futbol sergilediğini ifade ederek, "Mühim olan iyi futbol oynayıp 3 puan almaktır. Tabii farklı galibiyet olunca daha da güzel oluyor. İnönü Stadı'na kazanmak için çıkacağız. Samsunspor maçında en çok Hasan Şaş'ı beğendim" diye konuştu.

"HENÜZ TAKIM HÜVİYETİ KAZANAMADIK"

Reklam
Reklam

Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık ise henüz bir takım hüviyeti kazanamadıklarını belirterek, "Galatasaray'ı, özellikle de genç futbolculara örnek olduğu için Hakan Şükür'ü tebrik ediyorum" dedi. Uyanık, karşılaşmanın hakemlerinin kötü bir yönetim sergilediğini ve takdir haklarını sürekli Galatasaray'dan yana kullandığını söyledi. Karanediz ekibinin tek golünü kaydeden Rumen futbolcu Kirita ise güzel bir gol attığını söyleyerek, "Ancak, maçı kazanamadığımız için attığım golün bir değeri kalmadı. İlk yarıda rakibimizle başabaş mücadele ettik. Ama ikinci yarıda Galatasaray'ın başarılı forvetlerinin etkisi sahaya yansıyınca, maçı kaybettik" şeklinde konuştu.