Galatasaray sessiz ve derinden

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 31. hafta mücadelesinde konuk olduğu Mersin İdmanyurdu karşısında Yasin Öztekin'in ilk yarıda kaydettiği golle 1-0 galip ayrıldı. Galatasaray bu skorla son 3 haftaya maç fazlası ile 4 puan farkla lider girdi. Sarı-Kırmızılılar ligde oynadığı son 4 maçında 5 gol atarak 12 puan topladı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

MERSİN İDMANYURDU 0 - 1 GALATASARAY

STAT: Mersin
HAKEMLER: Ali Palabıyık, M. Cem Satman, Serkan Çimen

MERSİN İDMANYURDU: Muammer, Serkan , Servet, Mitrovic, Vederson, Murat (Dk.85 Efe), Khalili(Dk.72 Futacs), Nakoulma, Oktay, Pedriel(Dk.79 Tita), Welliton
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Selçuk, Melo, Emre (Dk.60 Olcan), Sneijder (Dk.90+3 Yekta), Yasin (Dk.82 Umut), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
SARI KARTLAR: Oktay (Mersin İdmanyurdu), Hakan Balta, Melo, Sneijder, Muslera (Galatasaray)
GOL: Dk.16 Yasin (Galatasaray)

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Mersin İdmanyurdu - Galatasaray maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122782/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/mersin-idmanyurdu-galatasaray-macindan-kareler-154632-myspor)

Mersin'de ilk tehlikeli atak ev sahibi ekipten geldi 3. dakikada sol kanattan ilerleyen Nakoulma, ceza sahası içerisine girer girmez çaprazdan şutunu çekti, Muslera topu kornere çeldi. Sarı-Kırmızılı takım, 5. dakikadan itibaren Mersin ekibinin baskısını kırdı.

Galatasaray'da 14. dakikada kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına frikik ustası Wesley Sneijder geçti. Hollandalı yıldız kaleye oldukça uzak bir mesafeden çok sert vurdu. Top, önce kalecinin eline sonra ise direğe çarparak dışarı çıtkı.

Sarı-Kırmızılı takımda son dönemde yükselen performansıyla dikkat çeken Yasin Öztekin, 16. dakikada perdeyi açan golü attı. Emre Çolak'la paslaşan 28 yaşınadaki futbolcu şık bir çalımla Servet Çetin'i geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Soğukkanlılığını koruyan Yasin, sağ ayağıyla yakın mesafeden sert vurdu, top ağlarla buluştu:0-1.

Reklam
Reklam

Muslera etkili gelen Mersin İdmanyurdu karşısında adeta kalesinde devleşti. Tecrübeli kaleci önce Ricardo Pedriel'in şutunu çeldi. Dönen topa Felipe Melo müdahale etti ancak Brezilyalının müdahale ettiği top Gökçek Vederason'a çarparak tekrar kaleye yöneldi. Uruguaylı file bekçisi, müthiş bir refleksle gole bir kez daha engel oldu.

32. dakikada Oktay Delibalta, altıpas çizgisi içinden yarım voleyle oldukça tehlikeli bir şut attı. Fernando Muslera bir kez daha kalesini gole kapadı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

48. dakikada Burak Yılmaz gole çok yaklaştı. Burak, Servet'e yaptığı pres sonucu kazandığı topta Mitrovic'i de oyundan düşürerek ceza sahasına girdi. Tecrübeli golcü adeta yoktan var ettiği pozisyonda kaleci Muammer'i geçmeyi başaramadı.

Sarı-Kırmızlılılar 66. dakikada yine Burak Yılmaz ile net bir gol şansından yararlanamadı. Hollandalı yıldız Sneijder, ceza sahası dışından şut çekmek isterken top Murat Ceylan'dan sekerek Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, müsait pozisyonda golü atamadı ve topu auta gönderdi.

Reklam
Reklam

Mersin İdmanyurdu ikinci yarıda da istekli ve baskılı oyun ile Galatasaraylı futbolseverlerin yüreklerini ağızlarına getirdi. 79. dakikada gelişen atakta günün etkili ismi Nakoulma arka direkte kendini unutturdu. Boş pozisyonda topla buluşan Nakoulma vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarı çıktı.

Mücadelede son dakikalar nefes kesti. Mersin İdmanyurdu'nun baskısı ile iyice kapanan Galatasaray, kalan dakikalarda başka gol olmayınca adeta ecel terleri döktüğü karşılaşmadan 3 puan ile ayrılarak şampiyonluk hedefine emin adımlarla yürümeye devam etti.

Galatasaray'da kaleci Muslera mücadelenin son dakikasında gördüğü sarı kartla hafta sonu oynanacak Gençlerbirliği karşısında cezalı duruma düştü.