"Galatasaray sistem takımı olacak"

İtalyan gazeteci, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Mancini’yi Skorer’e değerlendirdi...

“Roberto Mancini İtalya’nın en iyi teknik adamlarından bir tanesidir. Çalıştığı tüm takımlarda başarılar elde etmiş, kupalar kaldırmış önemli bir isimdir. Bence Antonio Conte ve Walter Mazzari ile birlikte günümüzde en iyi üç İtalyan çalıştırıcıdan bir tanesidir.

Inter’de kazandığı başarılar unutulmuyor ve Milano’da hala ona büyük bir hayranlık duyuluyor. Defansif bir oyun oynattığı eleştirileri sık sık dile getirilir. Ancak ben bunlara katılmıyorum. Daha çok temkinli olup, gereksiz goller yemek istemiyor. İtalyan futbolunun özü kontrol, disiplin ve birlikte hareket etmedir. Galatasaray’da onun gelmesinin ardından en önemli değişim bu yönde olacaktır. Kafasındakileri takımda var etmesi durumunda, bundan sonra Galatasaray bir sistem takımı olacak ve daha bütünlüklü bir görüntü ortaya koyacaktır. Kesinlikle takımın başına çok iyi bir teknik adam geçti. Zaten kaliteli oyunculara sahip Galatasaray daha da güçlenme fırsatı yakaladı.

Reklam
Reklam

Yıldız oyuncularla sürekli sorun yaşayan birisi olduğu doğru değil. Aslında oyuncularına arkadaşça yaklaşan ve iyi ilişkiler kuran bir hocadır. Kızdığı nokta onların fevri çıkışları ve başına buyruk hareketleridir. Mario Balotelli ile aralarında da sanıldığının aksine büyük bir sorun yok. Bu konuda ona biraz haksızlık yapılıyor. Balotelli’nin kötü çocuk olduğunu zaten herkes biliyor. Buna karşın bu ikili hala görüşürler ve araları kötü değildir.

Şimdi en çok merak edilen konu Juventus maçı. Bu maç öncesi Galatasaray’ın başına geçmesi Torino cephesinde pek sevinçle karşılanmadı. Juve birkaç yıl önce Mancini'yi takımın başına getirmek istemişti. İtalyan futbolunu ve takımlarını çok iyi biliyor. Bu, Galatasaray için büyük bir avantaj olacak.”

Alessio Alaimo (TUTTOMERCATO)