Galatasaray Taraftarları, Taksim'de Tff'yi Protesto Etti

Galatasaray taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike soruşturmasıyla ilgili aldığı kararları Taksim'de protesto etti.

Galatasaray taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike soruşturmasıyla ilgili aldığı kararları Taksim'de protesto etti.

İstanbul Valiliği'nin izin vermemesine rağmen İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce Galatasaray taraftarı, meşaleler yakıp, tezahüratlar eşliğinde Taksim'e doğru yürüdü. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlarda bulunan Sarı-kırmızılı taraftarlar, federasyonu istifaya davet etti.

Bu arada, İstiklal Caddesi'nde Yıldırım Demirören'e ait alışveriş merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Taraftarların geçişi sırasında alışveriş merkezinin kepenklerinin indirilmesi dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Taksim Meydanı'nda UltrAslan Genel Koordinatörü Oğuz Altay, bir basın açıklaması yaptı. Bazı nedenlerden dolayı protesto yürüyüşlerini yasallaştıramadıklarını belirterek, "6 Mayıs Pazar günü Beşiktaş maçı öncesinde gerekli izinleri alarak tekrar bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Galatasaray, şike soruşturmasının içine çekilmek istenmektedir. Biz Galatasaray'ın bu sürecin içinde olmadığını bildiğimiz için ortamı daha da gerginleştirmek istemedik. Ama Galatasaray sahipsiz değil. Bunun bilinmesini istiyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu'nu yöneten başkan daha önceki spor hayatında başarısız olduktan sonra gözünü Türkiye Futbol Federasyonu'na çevirdi. Yeni hedefi bu. Ancak bilinmesini istiyoruz ki sonuna kadar takipçisi olacağız. Federasyonun aldığı karar, hem hukuk, hem ahlak yönünden skandaldır. Bu, federasyonun acziyetinin ve Türk futbolunu yönetme konusundaki yetersizliğinin kanıtıdır. TFF yaptığı icraatlarla adeta ülkemiz sınırları içinde şikeyi serbest bırakmıştır. Bu karara imza atanlar yalnızca UEFA ve FIFA nezdinde değil, kamu vicdanında da hak ettikleri cezayı görmeye mahkumdurlar. Türkiye Futbol Federasyonu bağlı bulunduğu uluslararası kurumlara ve kurullara baş kaldıran bir anlayışla hem futbolumuzun geleceğini, hem de ülkemizin itibarını riske atmıştır. Yıldırım Demirören'in kararlarına dayanak gösterdiği ve şikenin sahaya yansımadığı şeklinde görüş bildirdiğini ifade ettiği Etik Kurulu raporunu derhal kamuoyuna açıklama zorunluluğu vardır. Ne Galatasaray'ı bu kirli oyunun içine çekmeye çalışan TFF,

Reklam
Reklam

ne de sergilenen garabeti alenen ya da kapalı kapılar arkasında destekleyen çevreler, Galatasaray'ı taca atacak güce ve çapa sahip değildir. Galatasaray taraftarı buna müsaade etmez ve geçmişte olduğu gibi bu oyunu bozmasını da bilir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun gelinen noktada Türk futboluna verebileceği en büyük hizmet acilen kamuoyundan özür dileyerek istifa etmesidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından Sarı-kırmızılı taraftarlar, sloganlar atarak Trabzonspor maçına gitmek üzere metroya hareket ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: