Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Yarın İspanya'ya Gidiyor

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2-5 Mayıs tarihinde İspanya'nın Valladolid şehrinde oynanacak olan Avrupa Şampiyon...

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2-5 Mayıs tarihinde İspanya'nın Valladolid şehrinde oynanacak olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri için gerçekleştirdiği hazırlıklarını yapılan son antrenmanla tamamladı.

Sarı - kırmızılı kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan koç Sedat İncesu, ''Takımda her şey iyi durumda. Ufak ağrılar dışında, çok şükür oyuncularımda bir sakatlık yok. Tam kadro olarak Valladolid'e gidiyoruz.'' dedi.

Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen İncesu, ''İtalya Varese'de Avustralya Milli Takımı ile beş maç yaptık. Bizim için takımı hazırlama açısından çok önemli bir kamptı. Daha sonra lige devam edip ligi başarılı bir şekilde bitirdik. Bildiğiniz üzere geçen hafta Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda diğer grupta olan RSC Rollis Zwickau takımıyla burada Florya Metin Oktay Tesisleri'nde hazırlık maçları yaptık. RSC Rollis Zwickau Almanya'nın iyi bir takımı. Bu sezon bizim hedefimiz, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'ydi. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan sonra da play - off'lar var. Takım olarak buna göre hazırlandık. Şu an gerçekten takım olarak en yüksek seviyedeyiz.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Geçen sene kendi evlerinde oynadığı Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında alınan yenilgi ve turnuva hakkında konuşmalarına devam eden İncesu, ''Geçen sene final maçında yaşanan olay takımı çok üzdü. Biz bu maçı çok izledik. Olaya pozitif olarak bakacak olursak, bizim için ders niteliğinde bir yenilgi oldu. Çünkü biz bugüne kadar çok az yenilgi aldık ve kaybettiğimiz her maçtan dersler çıkardık." ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

"Biz tepede en iyi oldukça sürekli takımların bizi yenme isteği daha da artıyor. En tepede olmak zordur. Bu yüzden takımların diğer maçlarına ve bizimle oynadığı maçlara bakarsak aradaki performans farkını göreceksiniz. Rakibin bize karşı performansı iki kat seviyede artıyor. Biz bunu kabul ediyor ve buna göre oynamak zorunda kalıyoruz. Bunun avantajları ve dezavantajları da var. Aynı Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı ve Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı'nda olduğu gibi kolay şekilde kazanabileceğimiz, güçsüz seviyedeki takımlar size karşı iyi motive olup kuvvetli performans gösterebiliyorlar. Bu sporun bence en güzel yanıdır. Buna önlem almakta bizim işimiz. Normal antrenmanlarımızı sürdürürken ciddi ve psikolojik olarak da maçlara hazırlanıyoruz. Sürekli tepede kalmanın en temeli fiziksel olarak maçlara hazırlanmanın dışında psikolojik olarak da maçlara hazırlanmaktan geçiyor.''

Reklam
Reklam

Engelsiz Aslanlar olarak nitelendirilen sarı - kırmızılı ekibin oyuncularının büyüklüğüne dikkat çeken ve takıma övgüler yağdıran İncesu, ''Rakipler Galatasaray'a karşı çok büyük anlamda motive oluyorlar. Kaybedersek Galatasaray'a kaybediyorlar. Ancak kazanma durumunda dünyanın en büyük takımı yenmiş oluyorlar ve buna göre oynuyorlar. Geçen sezon evimizde oynadığımız yarı final maçında İspanya'nın Fundosa Grupo Takımı'na 30 sayıya yakın bir farkla yendik ancak final maçında Almanya'nın RSV Lahn Dill Takımı'na kaybettik. İnsanlar bunu bize hala sormakta. Bence yenilginin en büyük sebeplerinden biri bahsetmiş olduğum konuyla alakalı.'' dedi.

Valladolid'e çok farklı duygular ve gururla gittiğini söyleyen İncesu, ''Bu sene çok iyi hazırlandık. Takım olarak ciddi bir motivasyonla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'ne gidiyoruz. Bu yüzden çok mutluyum. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı koçu olarak oyuncularımla gurur duyuyorum.'' şeklinde konuştu.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yarın İspanya'ya hareket edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: