Galatasaray'a kolay rakip

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Galatasaray'ın muhtemel rakiplerinden Norveç'in Valerenga takımı, ilk maçta deplasmanda Çek rakibi Mlada Boleslav'a 3-1 yenildi.

Bu sezon ligde yaptığı 14 maçtan 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 4 beraberlik alarak, 19 puanla 6. sırada bulunan Valerenga, maçlarını Oslo'daki 20 bin 615 kişilik Bislett stadında oynuyor.

Renkleri mavi-beyaz olan Valerenga, 13 kez katıldığı Avrupa kupalarında yaptığı 35 maçtan 6'sını kazandı, 13 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Rakip ağlara toplam 33 gol gönderen Norveç ekibi, kendi kalesinde 58 gol gördü.

Reklam
Reklam

Valerenga, Avrupa kupalarında daha önce Türk takımlarından sadece Beşiktaş ile eşleşti ve rakibini adeta mucizevi biçimde elemeyi başardı.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1998-99 sezonunda 2. turda Beşiktaş ile karşılaşan Norveç temsilcisi, kendi evindeki ilk maçı 1-0 kazandı.Beşiktaş, İstanbul'daki rövanşta bir ara 3-0 öne geçmesine rağmen, üst üste yediği gollerle maçı 3-3 berabere bitirince, turu geçen taraf Valeranga olmuştu.

Avrupa kupalarına ilk kez katılan Çek ekibi Mlada Boleslav, bu karşılaşmada da Valerenga'yı kendi evinde 3-1'lik skorla yendi. 1902'de kurulan mavi-beyaz renkli Mlada Boleslav, maçlarını 5 bin kişilik kapasiteye sahip Mestsky stadında oynuyor.

Teknik direktörlüğünü eski ünlü Çek milli futbolcu Dusan Uhrin'ın yaptığı Mlada Boleslav'ın kadrosundaki futbolculardan kaptan Marek Kulic, daha once Avrupa takımlarında oynamıştı.

Mlada Boleslav 2004 yılında 1. lige çıktı ve geçtiğimiz sezonu 54 puanla 2. olarak tamamladı.