Galatasaray'a UEFA'dan 'gizli' transfer yasağı

Galatasaray, dün UEFA'nın Nyon'daki merkezinde finansal fair-play kuralları ile ilgili olarak ter döktü.

15 Ağustos'ta zararın yüzde 25 azaldığını gösteren raporu UEFA'ya sunan Galatasaray, 15 Ekim'de ise Fatih İşbecer önderliğinde bir heyetle, İsviçre'ye çıkarıma yaptı. Belge ve projelerini sundu. "Tamam kötü gittik ama ama bakın düzeliyoruz. Bize 2 yıl daha süre verin" denildi. UEFA belge ve projeleri aldı.

Galatasaray'ı dün ikinci kez İsviçre'ye davet etti. Galatasaraylı yöneticiler yolculuk öncesi umutluydu. "Kendimizi anlatırsak bu iş olur" diyorlardı. Fakat toplantıya katılan Dursun Özbek'e, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) başkanı terleten sorular sordu.

Reklam
Reklam
[UEFA'dan Özbek'e 5 zor soru](https://www.mynet.com/uefadan-ozbeke-5-zor-soru-89919-myspor)

Toplantı bitiminde ise sürpriz bir davet daha geldi. "Şubat ayında görüşürüz" G.Saraylı yöneticiler İsviçre'ye giderken, bunun son sunum olduğunu Mart ayında yapılacak hakimli duruşma öncesinde bir daha Nyon'a gitmeyeceklerini düşünüyorlardı.

İstanbul'a dönüş yolculuğunda UEFA'nın bu daveti üzerinde tartışıldı. CFCB Başkanı'nın Özbek'e sorduğu; 3 numaralı "Mali tabloyu toparlıyorsunuz. Devre arası yeni çalıştırıcınızın isteğiyle transfer yapacak mısınız?" sorusunun bu toplantı ile direkt ilintili olduğuna karar verildi.

[Galatasaray'dan UEFA açıklaması](https://www.mynet.com/galatasaraydan-uefa-aciklamasi-89892-myspor)

 

UEFA'nın kendilerine inanmak istediği kanısına varan sarı-kırmızılı yöneticiler, CFCB'nin, Ocak ayı transferinde yapacakları harcamalara göre kendilerine ceza verip vermemeye karar verecekleri konusunda birleştiler. Galatasaray yöneticiler Şubat ayındaki sürpriz daveti "gizli transfer yasağı" olarak değerlendirdi. (fotospor)

Reklam
Reklam