Galatasaray'da Adnan Öztürk Ve Sedat Doğan’dan Anlamlı Ziyaret

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan’dan anlamlı...

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan’dan anlamlı ziyaret.

Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinden Adnan Öztürk ve Sedat Doğan’ın ziyaretlerinde Ata Aksu’da yer alacak. Nakil olmayı bekleyen hastaların ziyaret edileceği anlamlı günde Galatasaraylı yöneticiler, organ nakli olmuş çocuklar, Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Sevgi Şahin’in de katılımlarıyla bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Yenicander, Organ ve Doku Nakli ile Yenicanlar Kazanma ve Yaşatma Derneği’ni Haziran 2011’de 24 kurucu üye ile kuruldu. Dernek yönetim kurulu; toplumu organ yetmezliği konusunda bilgilendirmek, organ bağışı bilincini artırmak, nakil olmuş hastaların sosyo-ekonomik ihtiyaçlarına destek vermek, devlet kurumları ile görüşerek hastaların sorunlarına çözüm yolları aramak, diyaliz ve organ nakli ile ilgili olarak görev yapan sağlık profesyonellerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarda bulunmakta.

Dernek kurulduğu günden bu yana böbrek nakli olmuş ve diyalize giren çocukların buluşturulduğu geleneksel yaz kampları ve yine nakil olmuş hasta ve yakınlarının bir araya getirildiği boğaz gezisi ve Transplantasyon Hukuğu, Etiği ve Güncel Yaklaşımlar konulu bilgilendirme toplantısı olmak üzere dört büyük organizasyona ev sahipliği yapmıştı.

Bilindiği gibi Türkiye’de kronik böbrek yetmezliği bulunan hasta sayısı 54 bin civarında. Ancak verici bulunmasındaki zorluk nedeniyle bu hastalardan yılda sadece yüzde 3’üne nakil yapılabiliyor.

Reklam
Reklam

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan’ın da katılacağı program 25 Haziran Pazartesi günü saat 12.00'de Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: