Galatasaray'da Riva projesi'ne erteleme

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun, Riva Projesi ile ilgili yaptığı Olağanüstü Genel Kurul, "Erteleme ve komisyon oluşturulması" yönünde verilen önergenin oy çokluğuyla kabul edilmesiyle ertelendi.

Üyelerin konuşmalarının ardından Divan Başkanlığı'na iki ayrı önerge verildi. Önergelerde Riva Projesi ile ilgili bir komisyonun genel kurulca oluşturulması ve toplantının 15 Nisan 2006 tarihine ertelenmesi istendi.

Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Helvacı'nın, eleştirileri yönetim cevaplamadan böyle bir önergenin oylanamayacağını, bu önergeyi kabul etmediklerini belirtmesi tepki gördü.

Reklam
Reklam

Kulüp eski başkanlarından Selahattin Beyazıt söz alarak, Galatasaray'ın bir aile olduğunu gördüklerini belirterek, "Hepimizin amacı bir. Kulübü içine düştüğü mali krizden çıkarmak istiyoruz. Büyükler, 'Bunu komisyon tetkik etsin' diyorsa, buna karşı çıkmanın manasını anlamıyorum. Yönetimin haysiyet, şeref ve itibarlarına azami hassasiyet göstermeyi amaçlıyoruz. Ellerinden gelen herşeyi en iyi niyetle yaptıklarına hepimiz eminiz" diye konuştu.

Başkan Canaydın da "Yönetim Kurulu'nun görevlerini üstlenmeyecek bir komitenin kurulmasına razıyız. Sağduyu ile alınan bu karara saygı duyuyorum" dedi.

Bunun üzerine Divan Başkanlığı, önergeleri ve komisyonda görev alacakların adlarının bulunduğu listeyi oya sundu.

Kulüp İkinci Başkanı Ergun Gürsoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Derya Taşdelenler önergelere red oyu verirken, salondaki diğer üyeler kabul oyu kullandılar.

Olağanüstü Genel Kurul'a, 4 bin 566 oy verme yetkisine sahip üyeden 858'i katıldı.