Galatasaray'dan Valbuena bombası

UEFA, Rus ekibini finansal kurallara uymadığı için Avrupa’dan men edince Valbuena takımdan ayrılmak istediğini açıkladı. Sarı-kırmızılılar bunun üzerine hiç vakit kaybetmeden harekete geçti.

Galatasaray, transferde sürpriz bir isme yöneldi. UEFA’nın finansal kurallara uymayan Dinamo Moskova’yı Avrupa kupalarından men etmesi üzerine takımdan ayrılmak istediğini bildiren Fransız yıldız Mathieu Valbuena için hemen harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim ilk teklifini de yaptı. Fransa’nın L’Equipe gazetesi, 30 yaşındaki orta saha oyuncusuna Galatasaray’ın yanı sıra Avrupa’dan ünlü kulüplerin de talip olduğunu yazdı. Gazetedeki haberde yıldız futbolcunun tatilde olduğu ve kararını daha sonra vereceği belirtildi.

Reklam
Reklam

RUSLAR PANİĞE KAPILDI

Haberin duyulması Rus takımının yöneticilerinin paniğe kapılmasına neden oldu. Dinamo Moskova Sportif Direktörü Guram Adzhoyev, yaptığı açıklamada “Bu sadece L’Equipe’te çıkan bir haber. Valbuena ile de konuştuk. Takımdan ayrılmak gibi bir düşüncesi yok. Bizim için çok değerli bir futbolcu, gelecek sezon da bizimle başlayacak’’ ifadelerini kullandı.

Ancak Valbuena’nın öncelikle Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak bir takımda forma giymek istediği ileri sürüldü.

VALBUENA KİMDİR

Fransa’nın dünya futboluna sunduğu en yetenekli oyunculardan biri olarak gösterilen Mathieu Valbuena, 31 yaşında. Boyu 1.67, kilosu da 66. Orta sahada görev yapıyor. Tekniği oldukça yüksek olan ve gollük paslarıyla dikkatleri çeken Valbuena, Dinamo Moskova’dan önce 8 yıl Marsilya’da oynadı. Ruslar yıldız futbolcu için kulübüne 7 milyon Euro ödemişti.