Galatasaray'ın "17 Mayıs" belgeseli tanıtıldı

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray'ın "17 Mayıs-Bir Şampiyonluğun Hikayesi" isimli belgeseli basına tanılıldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki Turgay Vardar Basın Odası'nda gerçekleştirilen tanıtımda, 2000 yılında UEFA şampiyonluğunu kazanan Sarı-kırmızılı ekibi bu yolda özel izinle kameralarla adım adım izleyen ekibin kaydettiklerinden oluşan belgesel basına tanıtıldı. Galatasaray ve Türkiye'nin futboldaki ilk Avrupa Şampiyonluğu'nun tek belgeseli olma özelliğini taşıyan ve yönetmenliğini Umur Turagay'ın yaptığı eserin tanıtımına Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Celal Gürcan'ın yanısıra Sarı-kırmızılı futbolcular Hasan Şaş, Okan Buruk ve Ergün Penbe katıldı.

Reklam
Reklam

Sarı-kırmızılı ekibin kupayı aldığı dönemde de görev yapan yönetim kurulu üyesi Gürcan, sürece ilişkin anılarını anlatırken, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük başarılarından birini elde ettiğini söyledi. Galatasaray'ın bu başarısının gerek kulübün gerekse de ülkenin dünyada tanınmasına büyük katkı sağladığını kaydeden Gürcan, bu belgeselin de o başarıyı yansıttığını ifade etti.

Galatasaraylı futbolcu Okan, kupayı kazanmayı hayatlarında yaşayabilecekleri en büyük mutluluk olarak nitelendirirken o anları hatırlarken hala tüylerinin diken diken olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra kupayı alacaklarına inandıklarını dile getiren Ergün ise o zamanki takımda kupayı kazanacak inancın olduğunu kaydetti. Hasan Şaş da belgeselin önemine değinerek, eserin satışının yüksek rakamlara ulaşması geretiğini vurguladı.

110 dakika uzunluğundaki belgesel VCD formatında 10 YTL, DVD formatında ise 17 YTL'den 14 Ekim Cumartesi'den itibaren satışa sunulacak.

Reklam
Reklam