Galatasaray’ın Rakibi Schalke 04 Zor Günler Geçiriyor

Galatasaray’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turundaki rakibi Schalke 04, Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga)’nde zor...

Galatasaray’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turundaki rakibi Schalke 04, Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga)’nde zor günler geçiriyor.

Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndan Arsenal, Montpellier ve Olimpiakos arasından lider olarak çıkan Alman ekibi, Bundesliga’da ise ligin ilk yarısını 7. sırada tamamladı. Geçen hafta Freiburg karşısında alınan 3-1’lik yenilginin ardından teknik direktör Huub Stevens’ın istifası üzerine göreve altyapı teknik direktörü Jens Keller getirildi.

Şampiyonlar Ligi grubunda 3 galibiyet ve 3 beraberlikle 12 puan toplayan Schalke 04’ün kadrosunda İbrahim Afellay, Farfan ve Huntelaar gibi yıldız isimler yer alıyor. Daha önce Hamit ve Halil Altıntop kardeşler ile Mesut Özil ve Hami Mandıralı’nın da formasını giydiği Schalke 04, 1997 yılında UEFA Kupası’nı kazandı.

Reklam
Reklam

2005-2006 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Fenerbahçe, sahasında 3-3 berabere kaldığı Schalke 04’e rövanşta 2-0 yenilerek elenmişti.

ONURSAL BAŞKANI GALATASARAYLI

Schalke 04 Kulübü’nün onursal başkanı Gerhard Rehberg, Galatasaray’ın eski başkanlarından Özhan Canaydın ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yakın dostluğu ile biliniyor. Brezilyalı futbolcu Cassio Lincoln'ün Galatasaray’a transferinde katkıları olan Rehberg, Galatasaray Kulübü’ne üye olmuştu.

YILDIZ İSİMLER

Alman ekibinin kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Lars Unnerstall, Timo Hildebrand, Ralf Fahrmann, Benedikt Höwedes, Christian Fuchs, Atsuto Uchida, Kyriakos Papadopoulos, Christoph Metzelder, Sergio Escudero, Roman Neustadter, Lewis Holtby, Julian Draxler, Jermaine Jones, Joel Matip, Tranquillo Barnetta, Ibrahim Afellay, Marco Höger, Christoph Moritz, Sead Kolasinac, Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfan, Ciprian Marica, Teemu Pukki, Chinedu Obasi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: