Galatasaraylı futbolcular iddialı konuştu

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdürüyor. Sarı-kırmızılı futbolcular, kampın çok iyi gittiğini ve hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Golcü futbolcu Hasan Kabze, kendini geliştirmeye devam etmesi gerektiğini belirterek, "Hem ayağımı hem de kafamı iyi kullanmalıyım. Tam anlamıyla forvet olabilmek için bu özelliklere sahip olmam gerekli. Takımdaki ağabeylerimden bir şeyler öğrenerek, kendimi daha fazla geliştirebileceğime inanıyorum. Forvet mevkiinde kimin oynayacağı belli değil. 2 formaya 4 aday var. Kim daha fazla çalışıp hocanın gözüne girerse o oynar. Sonuçta hocamızın hiçbir zaman haksızlık yapacağını düşünmüyorum. Öyle bir yapıya sahip bir teknik direktör değil" dedi.

Reklam
Reklam

Teknik Direktör Eric Gerets'in disiplinli bir yapıya sahip olduğunu belirten Hasan Kabze, "İşini seven ve futbolcusuna değer veren bir teknik direktör. Bize de forvet olarak çok güveniyor. Konuşmalarında toplantılarımızda bize çok iyi davranıyor" dedi.
Bu sezon için çok zorlu maçlar oynayacaklarını vurgulayan Hasan Kabze, "Herkesin Galatasaray'dan ünlü bir futbolcu getirme beklentisi var, ama geçen sezon öyle bir yıldız olmadan son hafta maçlarına kadar şampiyonluğu kovaladık. Bence, bu da bir başarıdır" diye konuştu.

Kolombiyalı kaleci Mondragon'un takımdan ayrılma ihtimali ile ilgili düşüncelerini de ifade eden Hasan Kabze, "Mondragon çok iyi bir kaleci. Geçen sezon süper bir performans sergiledi. Ama onun yanı sıra Aykut ve Fevzi de çok iyi kaleciler. İkisi de kaliteli. Mondragon'un ayrılması durumunda, onlarda kaleye geçebilir ve bu görevi başarıyla yerine getirebilir" dedi.

Geçen sezon Ribery'nin gelişiyle ilk 11'de fazla yer bulamayan Sabri ise, kampın çok iyi gittiğini belirterek, "Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Tempo biraz yüksek, ama bu bizim için yararlı. Çok üst düzey çalışıyoruz. Geçen sene şampiyonluğu kaçırdık. Bu sezon bu şanssızlığı yaşamak istemiyoruz. Performansımızı daha da yükseltmek istiyoruz. Her şey şu an için yolunda, umarım hep böyle devam eder" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Teknik Direktör Eric Gerets ile ilgili de değerlendirmede bulunan Sabri, "Çok karakterli ve disiplinli bir hoca. Genç arkadaşlara çok önem veriyor. Kimseyi ayırmıyor. Bu herkes için olumlu bir özellik. Umarım güzel bir rekabet ortamında, hak eden formayı giyer" dedi.

Takımların altyapıya önem vermesi gerektiğini de belirten Sabri, "Takımımızda 10'a yakın genç oyuncu var. En azından 2-3 arkadaşımın oynayacağına inanıyorum. Altyapıdan gelip de oynamanın ayrı bir keyfi var. Yeni sezonda kimin oynayıp oynamayacağı önemli değil, önemli olan Galatasaray'ın başarısı" ifadelerini kullandı.

Hollanda kampında şanssız bir şekilde sakatlanan Hasan Şaş ise, en geç bir hafta içerisinde takımla birlikte antrenmanlara başlamak istediğini belirterek, "Kendimi yeni sezona çok iyi hazırladım. Bu senenin daha değişik ve olumlu geçeceğine inanıyorum. Biraz şanssız başladım ama bu açığı kapatabileceğime düşünüyorum. Tüm takım olarak, bu sezonun çok iyi geçeceğine inanıyoruz" dedi.

Kendisinden yüksek performans beklentisi olunca strese girdiğini söyleyen Hasan Şaş, "Böyle olunca sıkıntı yapıyorum ve gerekli performansı sergileyemiyorum. Ama geçen yıldan büyük dersler aldım. Bu sezon benden bekleneni daha sakin ve kendimden emin bir şekilde yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Geçen sezon Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'a kiralık olarak verilen ve yeni sezon öncesi tekrar Galatasaray'a dönen golcü futbolcu Ümit Karan ise, takım olarak gayet istekli ve azimli bir şekilde hazırlıklara devam ettiklerini söyleyerek, "Yeni bir hocayla iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Galatasaray, bu sezon çok farklı. Uzun yıllar Galatasaray'da oynadım, takımı bu kadar hırslı görmedim. Umarım bunu maçlara yansıtırız" dedi.

Takımda forma konusunda şansların eşit olduğunu vurgulayan Ümit Karan, "Dostluk içerisinde geçen bir rekabet ortamı var. Bu ortamdan, sezon sonunda Galatasaray kazançlı çıkacak" diye konuştu.