Galaxy S4 özellikleri S3'e gelecek mi?

Samsung Galaxy S4’ün gelişi ile birlikte ortaya çıkan heyecan verici yeniliklerin eski modellere de sağlanıp sağlanmayacağı merak konusu oldu. Peki S4 yenilikleri S3 ve Note 2’ye gelecek mi?

Samsung’un yeni para makinesi Galaxy s4, muhtemelen tüm dünyada yine satış rekorları kıracak. Selefi versiyonun 50 Milyon’a yaklaşan satış rakamının 12 aylık süreçte Galaxy S4 tarafından kolaylıkla geçilmesi bekleniyor.
50 Milyon’a yakın cihaz satışından bahsettik. Peki bu 50 Milyon Galaxy S3 kullanıcısı ve hatta buna ek Galaxy Note 2 kullanıcısı, kısa bir süre önce yüzlerce lira ödeyerek satın aldıkları cihazlarında Galaxy S4’ün getirdiği nimetlerden faydalanabilecek mi?

Bu konuda haberler yine Samsung cephesinden geldi. Şirketin ürün müdürü Nick DiCarlo, yaptığı açıklamada Galaxy S4’ün sahip olduğu yeniliklerin ve satışa sunulmuş aksesuarların mümkün olduğu ölçüde Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 tarafında da kullanılabilir olmasını sağlayacaklarını belirtiyor.

Reklam
Reklam

Yani birçok yazılımsal özellik veya GamePad gibi aksesuarlar 2012’nin gözde Samsung modellerinde kullanılabilir olacak ancak burada atlanmaması gereken bir detay var. O da bu cihazların donanımsal alt yapı olara tüm özelliklere hazır olmaması.

Örneğin AirView teknolojisi Galaxy S3’de kullanılamayacak. Ayrıca kızıl ötesi yuvasının kullanıldığı S Healt entegrasyonlu aksesuarlar da Galaxy S3 ve Note 2’de maalesef desteklenmeyecek. Buna rağmen Samsung’un mümkün olduğu ölçüde eski cihazlarını desteklemeyi sürdüreceğini vaat etmesi önemli bir ayrıcalık ve takdiri hak ediyor.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/106618/planetside-2-dorduncu-kez-guncellendi/)