Galaxy S5 ve iPhone 5S karşı karşıya

Samsung Galaxy S5′in parmak izi okuyucusu mu daha iyi çalışıyor, iPhone 5S’inki mi?

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Apple’ın iPhone 5S ile tanıttığı parmak izi okuyucusu iPhone 5S’i , her ne kadar daha önce Toshiba G500 gibi örnekleri olsa da, popüler akıllı telefonlar arasında bu donanıma sahip olan cihaz yapmıştı. Bu atılımın ardından Android tarafından da hareketlenmeler olurken, bu cepheden son gelen ürün ise Samsung’un Şubat ayında tanıttığı amiral gemisi modeli Galaxy S5 olmuştu.

Önümüzdeki günlerde ülkemizde de satışa çıkacak olan Galaxy S5, tanıtılır tanıtılmaz en merak edilen konuların arasında parmak izi konusunda iPhone 5S’e göre başarılı olup olmadığıydı. Tanner Marsh adlı kullanıcı ise bu iki cihazı yan yana getirip cihazların parmak izi performanslarını karşılaştırmış.

Reklam
Reklam

Not: Video YouTube tabanlıdır. İzleyemeyenler DNS değiştirebilir ve izleyebilirler

Videoda da görebileceğiniz gibi iki cihazda da parmakları tanımlamak çok kolayken, kilit açma aşamasında ise iPhone 5S’in Galaxy S5′e göre daha iyi olduğu ortaya çıkıyor. Bunda Apple’ın sensörü yuvarlak Home tuşuna yerleştirmesi, Samsun’un ise yerleştirdiği tuşun daha ince olmasından dolayı kilit açmak için parmağı kaydırmanın gerekmesinin yol açması muhtemel. Ancak görünen o ki Apple’ın özellikle iOS 7.1 ile verim ve performans konusunda geliştirmeler yaptığı Touch ID çok daha verimli çalışıyor. Bakalım Galaxy S5 kullanıcıları da iPhone 5S kullanıcıları kadar parmak izi ile kilit açma özelliğini benimseyebilecekler mi, yoksa sensörün performansından memnun kalmayıp klasik yöntemlerle kilit açmaya devam mı edecekler?