Galeri Kara Sezonu 'new Yorker' Sergisi İle Kapattı

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, geniş bir sanatsever kitlesinin katılımıyla sezonun son sergisi 'New Yorker'ı Ankaralılarla...

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, geniş bir sanatsever kitlesinin katılımıyla sezonun son sergisi 'New Yorker'ı Ankaralılarla buluşturdu. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, serginin açılışında Kızılay’a yeni bir sanat galerisi daha kazandıracakları müjdesini verdi.

Kızılay’a sanatın soluğunu taşımak, ekonomik ve sosyal olarak çöküş yaşayan kent merkezine yeni bir renk katmak amacıyla açılan Galeri Kara, üçüncü sezonunu tamamlarken Jamel Shabazz, Daniel Norman, Mustafa Önder, Robert Herman, Joseph Holmes, Otto Schulze, Johnny Panessa, Michael Mundy, Attila Durak ve Craig Feder gibi farklı ülkeler ve kentlerden gelseler de kendilerini New Yorklu olarak tanımlayan 10 fotoğraf sanatçısının “New York” temalı çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Her yaştan çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleştirilen 'New Yorker' sergisinin açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Galeri Kara’nın Ankara’ya sanat adına çok şey kattığını ve yakında Çankaya Belediyesi’nin yeni hizmet binası olarak kullanmaya başladığı eski SSK İş Merkezi’nde yeni bir sanat merkezini Ankara’ya kazandıracaklarını söyledi. Tanık, "Sanat özgür olmalı, cesur, eleştirici, dönüştürücü, ufuk açıcı olmalı. Sanata duyarlı bir yerel yönetici olarak sanatçılara özgür ortamlar sağlamayı en temel görevlerimizden biri olarak görüyor, buraya hayat veren sanatçı dostlarımızı ve destek sunan ilgili kişi ve kurumları teşekkürle selamlamak istiyorum. Gelecek sezonun ilk sergisini yeni Çankayalılar olarak açabilmek için sanat çevrelerinden önerilerini bekliyorum. Kara günlere teslim olmadan aydınlığa yol alacak kararlılığımızı sürdürmek umuduyla bu sezonu da kapatıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tanık’ın konuşmasının ardından Belediye Meclis Üyesi Halil Köseler ve oğlu Murat Köseler saksafon-gitar ikilisi ile izleyenlere müzik ziyafeti sundular.

Kutvan Proje Grubu’nun organize ettiği ve küratörlüğünü Rana Solaker’in, proje danışmanlığını Dr. Ali Bülent Kutvan’ın yaptığı 'New Yorker Kent Vatandaşlığı Sergisi’, Galeri Kara’da 28 Temmuz’a dek Ankaralılarla buluşacak. Sergi Ankara'nın ardından Türkiye'de birkaç farklı kenti dolaştıktan sonra yılsonu Bakü'ye götürülecek ve Bakülü sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: