İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’nın hemen ardından, Uzundere için hazırladığı kentsel dönüşüm projesini de tamamladı. Proje, tıpkı Bayraklı’da olduğu gibi, önce Uzundere halkının beğenisine sunulacak.
Kent dönüşümünün aynı zamanda “sosyal bir dönüşüm” olduğu prensibiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde olduğu gibi, Uzundere için hazırladığı kentsel dönüşüm projesini de bölge halkının beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtımından sonra, buradaki vatandaşlarla birebir görüşmelere başlanacak.
İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere’de, 32 hektarlık alanda uygulanacak ve 497 yapıyı kapsayacak projeyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz hafta Bayraklı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentin pek çok noktasındaki dönüşüm çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve İzmirlilerin nefes alabilecekleri, sağlıklı yaşayabilecekleri yeni alanlar sunmak için projeleri birer birer hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
YERİNDE DÖNÜŞÜM
Bayraklı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin en önemli özelliğinin “yerinde dönüşüm” olduğunu vurgulayan Büyükşehir yetkilileri, “Kadifekale ve Yeşildere gibi heyelan bölgeleri hariç, İzmir genelinde uyguladığımız kentsel dönüşüm projelerinde ‘yerinde dönüşüm’ prensibiyle hareket ediyoruz” açıklaması da yaptı.
32 hektar alanda, 497 yapı ve 1172 bağımsız bölümü kapsayacak proje, 11 Kasım 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi. 3 bin adet yeni konut yapılması hedeflenen Uzundere Projesi, 9 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uzundere Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından mülkiyet durumu, bina ve ölçüm tespitleri ile hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları tamamlandı.
Alanda yapılan çalışmaları hakkında halkın bilgi sahibi olmaları ve proje hazırlığına katılmaları amacıyla, alan sınırları içerisinde bulunan, 3962/1 sokak No:9 adresindeki yapı “İletişim Merkezi” olarak 23 Mart 2013 tarihinde hizmete açıldı. Halkı proje süreci hakkında bilgilendirmek amacıyla, farklı zamanlarda bölge içerisindeki 5 ayrı kahvehanede bilgilendirme toplantıları düzenlendi ve vatandaş talepleri değerlendirildi.