Bursa'da 700 yıllık geçmişe sahip Cumalıkızık köyünde düzenlenen 'Ahududu Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.
Bursa'nın 700 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Cumalıkızık’ta düzenlenen geleneksel '16'ncı Cumalıkızık Ahududu Festivali' büyük bir coşkuyla kutlandı. Festivalde bu yıl Yıldırım Belediyesi tarafından rekonstrüksiyonu yapılan Cumalıkızık Kültür Merkezi ile köy sakinlerinin bağışladığı eşyaların sergilendiği Etnoğrafya Müzesi’nin de açılışı yapıldı. Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festival töreni Erguvan Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle devam etti. Festival ve açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumalıkızık Köyü’nün adını dünyaya duyurmaya kararlı olduklarını belirten Başkan Keskin, "Hummalı bir şekilde sürdürdüğümüz restorasyon çalışmaları kapsamında UNESCO’ya adaylık süreci devam eden Cumalıkızık’a Kültür Merkezi ve Etnoğrafya Müzesi kazandırdık. Bunların hepsini köy sakinlerimizle birlik ve beraberlik içinde yapıyoruz” diye konuştu.
Cumalıkızık’ın yer yüzünün cennet köşesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Cumalıkızık Bursa'ya gelen ejdatlarımızın ilk eseridir. Yaşatılması için her zaman birlik bereberliğimizi sürdürmeliyiz. Kültür ve medeniyetlerin başkenti Bursa’da bu dönemde tüm tarihi eserler ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri de Cumalıkızık’tır" dedi.
Festival ve açılış törenine katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa’nın turizmi açısından Cumalıkızık’ın yerinin çok başka olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından protokolden oluşan jüri üyeleri en güzel ahududu yarışmasında dereceye girenleri belirledi. Yarışmada birinci olan Alaaddin Doğru tam altın, ikinci olan Mehmet Türe’ye yarım altın, üçüncü olan Yiğit Çetin’e ise çeyrek altın ödülü verildi. Festival açılışının ardından Yıldırım Belediyesi tarafından rekonstrüksiyonu yapılan Cumalıkızık Kültür Merkezi ile köy sakinlerinin bağışladığı eşyaların sergilendiği Etnoğrafya Müzesi de açıldı.