Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nun(YESİDEF) bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan Gaziantep Yemek Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin(GAYSİAD) açılışı yapıldı.
Türkiye’de örgütlü tüm yemek sanayicileri ve dernek başkanları Gaziantep’te bir araya gelerek, Gaziantep Yemek Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin açılışını gerçekleştirdi.
Türkiye Yemek Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ’ın özel olarak yemek sanayinin, genel olarak da gıda sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattığı toplantıda Yemek Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun ‘Yeni Neslin Beslenmesi’ ve ‘Gıda İhtisas Üniversitesi’ projeleri tanıtıldı.
Türkiye Yemek Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, yaptığı konuşmada örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bizler Türkiye’de şu an itibari ile 32 dernek, 40 il, 3 bin 600 üye ile örgütlenmiş, her öğlen, sabah, akşam kışladaki askerimizin, cezaevinde yatan mahkumumuzun, fabrikada çalışan işçimizin, hastanede yatan hastamızın okul okuyan üniversite öğrencilerimizin ve tüm kamuda çalışanlarımızın öğlen saat 12’de yemeklerini hazırlayan ve bu hazırlık aşamasından başlayarak, gıda sanayisinin neredeyse tüm dallarına hizmet veren, Türkiye’deki yemek sektöründe meslek örgütüyüz.”
Yaptıkları işi bir titizlik çerçevesinde yürüttüklerine değinen Bozdağ, “Türkiye’deki en temel çatı örgütüyüz. Sıradan bir iş yapmıyoruz. Yaptığımız her işin içerisinde bilim, kontrol ve bir standart var. Böyle olunca da yaptığımızdan sonuna kadar övünürüz” dedi.
Türkiye’de yaşayan en az 30 milyon insanın dışarıda yemek yediğine dikkat çeken Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz, “Bu sektörün önemini tartışmaya gerek yok. Ben çok açık ve net ifade etmek istiyorum. Bizim bir karın ağrımız var: ‘Okul kantinleri.’ Hiç sevmem. Birisi çıksa okul kantinlerini kapatsa, ayağının altını öperim. Biz her sene 2 defa bu okul kantinlerini denetleriz. Her defasında bir kovalamaca oynarız. Okul yemeği projesine sonuna kadar destek veriyorum. Bence de doğru bir projedir. Ama gelin biraz da çuvaldızı kendimize batıralım. Biz şimdi sizleri denetliyoruz. Gaziantep’te 38 tane yemek üreten tesis var. Eğer biz toleranslı davranmazsak kaç taneniz buna devam edebilirsiniz?” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise şöyle konuştu:
“Gaziantep’in bu konuda alacağımız çok büyük mesafe var. Vatandaşımızı bilgilendirmek, bu konudaki farkındalığı üst seviyeye çıkarmak için hepimiz elimizden gelen katkıyı yapmamız gerekiyor.”
Toplantının sonuna yetişen Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Toplu yemek dağıtım yerleri önemli bir sektör oldu. Ben gittiğim yerlerde ve üniversitelerde kaliteli ve ucuz yemek olduğunu gözlemliyorum. Çok önemli bir sektöre hizmet ediyorsunuz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da sıkıntılar olabilir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda hizmet sektörü, üretim sektörü, bu sektörün gelişmesi, istihdamın arttırılması için elimizden geleni yapmaya hazırız. 22 milyar dolarlık önemli bir Pazar, önemli bir fırsat bir kapısı. Gaziantep’te böylesine bir derneğin kuruluşu münasebeti ile hem Gaziantep’te hem de sizin gibi Türkiye genelinde bu işi yapan değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından temsili olarak kurdele kesildi.
Grand Otel’de yapılan temsili açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural ve çok sayıda vatandaş katıldı.