Kütahya'nın Gediz İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "1970 Depremi Anısı" sergisi düzenlendi.
1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, 28 Mart 1970 tarihinde yaşanan Gediz depremindeki acıları gözler önüne seren fotoğrafların yanı sıra, deprem yıllarındaki eski giyim ve ev eşyalarından oluşan el sanatları da sergilendi. Eskigediz Belediyesi'nden getirilerek sergide gösterime sunulan fotoğraflar, deprem günlerini yaşayan bir çok vatandaşın acılarını tazelerken, o tarihten sonra doğanları da hüzünlendirdi.
Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen sergiye, Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata ve vatandaşlar katıldı.
Serginin açılında bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenledikleri sergi ile 28 Mart 1970 tarihinde Gediz'de yaşanan depremin acılarını hatırlatarak, vatandaşların depremleri unutmasını önlemeyi ve depremlerle bilinçli şekilde yaşamayı öğrenmelerini hedeflediklerini söyledi.
Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise konuşmasında, iki yıl önce Simav depremiyle Gediz'in gündemine tekrar oturan depremin belki her gün yaşantıya yansıtılmaması, ancak depremden de uzak durulmaması gerektiğini belirtti. Gerek yapılaşmada, gerek inşaat kalitesinde depremi unutmadan hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, "Ben bu konuda belediye başkanlarımızın, Gediz'deki müteahhitlerimizin hassasiyetini büyük bir taktirle karşılıyorum. Çünkü, 'deprem öldürmez, bina öldürür' diye bir söz bizim literatürümüze yerleşti. Ben buna katılıyorum. Her türlü yapıda can ve mal güvenliğini bizim ön planda tutmamız gerekiyor" diye konuştu.
28 Mart 1970 tarihinde Gediz'de yaşanan ve bin 84 kişinin hayatını kaybettiği depremi anlatan fotoğrafların dikkati çektiği sergide, el emeği göz nuru ile hazırlanan bölgenin yöresel kadın kıyafetleri de vatandaşların beğenisini kazandı. Bu arada, minyatür olarak hazırlanan ve oyuncak bebeklerle tanıtılan yöresel kadın kıyafetleri ilgi gördü. Serginin, bir hafta gezilebileceği belirtildi.