Gaziantep’te Sani Konukoğlu Vakfı sponsorluğunda yürütülen, ‘İşlevsel Yetişkin okuryazarlığı Programı’ kapsamında bu dönem kurs açan 31 gönüllü öğreticiye teşekkür belgesi verildi.
Sani Konukoğlu Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğinde, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen ‘Gönüllü Teşekkür Töreninde’ gönüllü öğreticilere teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.
Sani Konukoğlu Vakfı Müdürü Naci Boran, yaptığı konuşmada, AÇEV’in İşlevsel Yetişkin Okuryazarlığı Programı’nın 1998 yılında Gaziantep’te Sani Konukoğlu Vakfı sponsorluğu ile faaliyetlerine başladığını anımsatarak, bugüne kadar 15 dönem seminer vererek 335 gönüllü öğreticiye sertifika verildiğini belirtti.
Boran, “1998-2013 Haziran dönemine kadar 626 kurs açılarak, 9 bin kişiye okuryazarlık belgesi verildi. Bunun 976'sı erkek 8 bin 24'ü kadındır. Ayrıca kurslarımızdan mezun olan kursiyerlerimizden 110 kursiyerimiz, temel becerileri geliştirme ve ileri okuryazarlık programına katılmıştır” dedi.
Bu programda görev almak isteyen gönüllülerin 25 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olması gerektiğini kaydeden Boran, emekli öğretmenlerin, ev hanımlarının ve üniversite öğrencilerinin gönüllü öğretici olabildiklerini ifade ederek, “Okuma yazma öğretmek istediğimiz kişilerin çoğunluğunu, yoğun göç alan bölgelerimizdeki genç kız ve kadınlarımız oluşturuyor. Kurslarımızı okullarda, sivil toplum kuruluşlarının bize önerdiği mekanlarda, belediyelerin sosyal tesisi ve aile merkezlerinde açıyoruz” şeklinde konuştu.
Dünyada bilgi çağının yaşandığına dikkat çeken Boran, “Bilgi çağı olarak adlandırılan bu çağda halen okuma yazma bilmeyen bir insan gücü olması, maalesef acı bir gerçektir. Yıllar geçtikçe bu sayı sizin gibi değerli insanların sayesinde gittikçe azalacaktır” diye konuştu.
Boran, toplumların gelişmesinin ülkelerin kalkınmasındaki önemine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Toplumların gelişmesi de ailelerin gelişmesi ile mümkündür. Evde temel birey annedir. Çocukları büyüten ve ilk eğitimlerini veren kişidir. Bu nedenle annelerin okuma yazma bilmesi, eğitim görmesi çok önemlidir. Burada bulunan, gönüllü olarak annelerimize okuma yazma öğreten ve hiç bir maddi gelir beklemeden öğretmenlik yapan tüm gönüllü öğreticilerimizi kutluyor ve hepsinin ellerini öpüyorum.”
Törene, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Ülger, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir İnci, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Erdemci ve Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Remzi Yıldırım, AÇEV Eğitim Koordinatörü Meltem Cantürk ve Eğitim Koordinatör Yardımcısı Mutlu Yasa Budak katıldı.