Kastamonu’nun merkeze bağlı Akdoğan köyünde şebeke zayıf olması nedeniyle köylüler, cep telefonlarının çektiği yüksek bölgedeki cami minaresine çıkıp uzaktaki yakınlarıyla bu şekilde görüşebiliyorlar.
Kastamonu’nun şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Akdoğan köyünde yaşayan köylüler, bölgede baz istasyonu olmadığı için cep telefonları köy içerisinde çekmiyor. Köylüler, yakınlarıyla görüşmek için cep telefonlarının çok iyi çektiği tepeler ile evlerinin çatısında ve yüksek bölgede bulunan cami minaresinde iletişim sağlayabiliyor.
ACİL BİRŞEY OLSA NE YAPARIZ?
Köylerinin il merkezine 7 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Akdoğan Köyü Muhtarı İsmail Kündeş, 85 hanenin bulunduğunu ve 560 kişinin yaşadığını söyledi. Kastamonu’nun en kalabalık köylerinden birisi olduklarını açıklayan Kündeş, bölgede baz istasyonu olmadığın için cep telefonlarının çekmediğini ve bu yüzden köylülerle iletişim kuramadıklarını kaydetti.
Cep telefonlarının köyün hiçbir yerinde çekmediğini söyleyen muhtar Kündeş, telefonları istedikleri zaman kullanamadıklarını ifade etti. Acil durumlarda dahi telefonları kullanamadıklarını aktaran Kündeş, “Cep telefonuyla konuşmak için yüksek tepelere ya da köyün girişinde bulunan evin çatısına çıkmamız gerekiyor. Tarlada başımıza bir şey gelse cep telefonuyla kimseye ulaşamayacağız. Kalabalık bir köyüz. Hastamız, doğum yapacak kadınlarımız var. Uzakta çok sayıda yakınlarımız ve askere giden çocuklarımız var. bunların hiçbiriyle iletişim kuramıyoruz. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.
CAMİ MİNARESİNDEN KONUŞMAK İÇİN SIRA BEKLİYORLAR
Cep telefonunun köylerinde en iyi cami minaresinde çektiğini anlatan köy muhtarı İsmail Kündeş, “Kalabalık bir köy olduğumuz için zaman zaman camide sıra beklemek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden camide sobamız sürekli yanıyor. Görüşme yapmak isteyen genci yaşlısı, cami minaresine çıkıp buradan arama yapıyor. Bizim çok zor oluyor” diye konuştu.
KÖYÜN SÜTLERİ TEHLİKE ALTINDA
Evlerin çatısında da telefonların zaman zaman çekmediğini ifade eden Kündeş, köyde 400 civarında cep telefonu kullanıcısının olduğunu kaydetti. Kendisini resmi dairelerden de aradıklarını fakat cep telefonlarının çekmediğini için ulaşamadıklarını açıklayan Kündeş, bu yüzden çok sayıda bilgiden mahrum kaldıklarını belirtti. 3 kilometre uzaklıkta baz istasyonunu bulunduğunu fakat yüksek tepe nedeniyle buradan kendilerinin yararlanamadığını açıklayan Kündeş, çok kez GSM operatörlerine dilekçe yazarak şikayette bulunduğunu fakat şuana kadar bir sonuç alamadıklarını sözlerine ekledi.
KIZ ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞEMİYOR
Serhat Kündeş ise kız arkadaşlarının olduğunu fakat cep telefonlarının çekmediği için mesajlaşamadığını veya konuşamadığını söyledi. Ayrıca ödevlerinin olduğu zaman arkadaşlarından da yardım alamadığını belirten Serhat Kündeş, yetkililerden sorunları için çözüm istedi.
Akdoğan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Aynacıoğlu, Kastamonu Valiliği tarafından kendilerine verilen Süt Toplama Merkezi’nin cep telefonu ile bir arıza olduğu zaman kendilerine bildirildiğini fakat cep telefonlarının çekmediği için bu özelliği kullanamadıklarını söyledi. Tarlada veya evlerinde işlerinin olduğunu belirten Aynacıoğlu, bu yüzden sürekli 3 tonluk süt toplama tankının başında beklemek zorunda kaldıklarını kaydetti.
Ayrıca Aynacıoğlu, kışın 2 ton civarında yaz ayında ise 3 tondan fazla günlük süt topladıklarını sözlerine ekledi.