Bilecik’e 30 kilometre uzaklıkla olan 11 bin nüfuslu şirin ilçe Pazaryeri’nde 2009 yerel seçimlerinde yüzde 47’lık oyla Belediye Başkanı seçilen Muzaffer Yalçın, 10 yılda ilçeye adeta baştan aşağı yeniledi.
2009 yerel seçimlerinde yüzde 47, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 52’lik bir oyla 2 dönemdir ilçede belediye başkanlığı yapan Muzaffer Yalçın, 10 yılda büyük hizmetler yaptı. Bu süre zarfından yaptığı projeler ve ilçe tarihi hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Yalçın, "İlçemiz Neolitik Çağ’da Anadolu ve Yakın Doğu’da gelişmekte olan çiftçiliğe dayalı ilk köy topluluklarının sınırını oluşturan, dinamik kültürel gelişmeye göre ’taşra’ özelliğini taşıyan Trakya ve Marmara Bölgesi Kalkolitik Çağ’da farklı bir gelişim süreci izlemiştir. Pazaryeri’nin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. İlkçağlarda ’Bithynia’ denilen bugün Bursa, Bilecik, Kocaeli topraklarını kapsayan bölgenin güney batı bölümünde yer alıyordu. Roma döneminde Anadolu’nun içinden gelip Bursa’ya giden Roma yolu Pazaryeri’nden geçerdi. Bu yolun geçtiği yerler halen yöre halkı tarafından ’Bağdat Yolu’ veya ’İpek Yolu’ olarak bilinir. Roma döneminden kalma antik eserlere Firanlar, Ahmetler köyleri ve Doğanlar Mevki’inde rastlanır. Kayı aşireti 1132 yılında Söğüt’e yerleştikten sonra Ertuğrul Gazi’ye yaylak olarak verilen Domaniç yaylasına giden en kısa yol Pazaryeri’nden geçmekte idi. Osmanlılar döneminde, önemli ticaret ve askeri yolların üzerinde olduğu için Avrupalı seyyahlar Anadolu’ya giderlerken, Pazaryeri’nden geçerlerdi" dedi.
"9 yılı geçkin sürede bir projeye imza attık"
Belediye başkanlığı döneminde birçok projeyi ilçeye kazandırdıklarını anlatan Yalçın, "Vizyon projelerimizden Hanımlar Lokali Sosyal Tesis ve Ticaret Alanı inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Toplam bin 400 metrekare alana sahip projemizdeki amacımız 2014 yılında secim beyannamemizde taahhüt ettiğimiz Hanımlar Lokali sözümüzü daha da genişleterek ticari faaliyetlerin olacağı etkinlikleri de içine alma düşüncesindeyiz. Bu projedeki amacımız sosyal faaliyetleri toplantılar yapmanın yani sıra özellikle hanim kardeşlerimizle birlikte aile ekonomisine katkı getirecek projeler üreteceğiz binamızı her daim kullanacağız. 10 yılda ilçemizde yaptığımız alt yapı üst yapı ulaşım tarım turizm imar projelerini tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra Pazarcığımızın hedefi yapılan altyapılarla ilce ekonomisine katkı getirecek tanıtımını yapacak faaliyetlerin olmasını sağlamak olmalıdır tesislerin yatırımları olmazsa bu faaliyetlerin olması mümkün olmadığını bildiğimizden 10 yıllık süre zarfında bizim ölçekli bir yerleşim yeri için devasa projeleri hayata geçirdik. İlçemizin ulaşabilir olması için ahi dağını aştık ilçemizin eko turizmde marka olması için Küçükelmali Tabiat Parkı projesini hayata geçirdik. İnsanların yaşanabilir ilçe de ikamet etmelerini sağlamak için imar projelerini yeniledik. Tarihimize sahip çıktık, Doğanlar Cami’ini özgün yapısına kavuşturduk. İlce meydanımıza kimlik kazandırmak için Yeni Belediye Hizmet Binası, İş Ticaret Merkezini, sokak sağlıklaştırma projelerini hayata geçirdik. İlçemizin tanıtımı için hamama kapalı yüzme havuzu ekledik. İlçe stadın yanına açık yüzme havuzu projelerini hayata geçirdik. Gençlerimiz ve misafirlerimiz için Gençlik Merkezi, Beytepe Halk Eğitim Merkezi Sosyal Yasam Alanı, Hanımlar Lokali, Sanat Kültür Evi, Pazarlibey Konağı projelerini hayata geçirdik. İlçemizi tarım ilçesi olma yolunda 1’inci sınıf mezbaha neyi inşa ettik. Derekoy barajıyla ilçede tarım arazilerinin tümünü suyla tanıştırdık. Hemşehrilerimizin üretmeleri için tarımsal altyapıyı tamamladık daha sayamayacağımız birçok projeyi sizlerle birlikte başardık. Pazaryeri kazandı desteğiniz gücümüz oldu sizlerden aldığımız güçle birlikte başardık. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin" dedi.