Konya’da, 11 Nisan Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) kuruluşunun 38. yıldönümü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi, konferans ve konser düzenlendi.
Selçuk Üniversitesi kuruluşunun 38. yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliklere, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar, Kızılören Belediye Başkanı Hüseyin Saraç, Konya Orman işletme Müdürü Birol Dündar, çeşitli fakülte ve yüksek okulların dekan ve müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Erol Güngör anısına Beyşehir yolunun 35. kilometresinde Prof. Dr. Erol Güngör çeşmesinde anma programı düzenlendi. Anma programının ardından protokol üyeleri, Selçuk Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne geçerek dünyanın en meşhur aşçısı olan Ömür Akkor’un hazırladığı Selçuklu Menüsünden yemekler yedi. Yemeğin ardından Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve protokol üyeleri ‘Çorak Topraklardan Başlayan ve Türkiye’nin En modern Kampüsüne Uzanan Yükseliş Serüveni’ adlı Selçuk Üniversitesi 38. Yıl Sergisinin açılışı için Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne geldi. Burada Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve diğer protokol üyeleri tarafından serginin açılışı yapıldı. Serginin açılışının ardından konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, sergi hakkında bilgi vererek, “Bir kurum için, bir üniversite için 37, 38, 39 ve 40 rakamları gerçekten çok ciddi rakamlar. Bu rakamlar Selçuk Üniversitesi'nin kurumsal hale geldiğini gösteriyor. Bu yüzden biz kutlamaya değer olduğunu düşünüyoruz. 74 bin civarında öğrencimiz ve 6 bin civarında çalışanımız var. Bırakın Konya'yı ve civarını Türkiye’de herhangi birisiyle tanıştığınız zaman ya kendisinin Selçuk Üniversitesi ile bir ilişkisi var ya da yakınları Selçuk Üniversitesi'nde okumuş ya da çalışıyor. Bu kadar büyük bir aileden bahsediyoruz. Bu köklü aile kendisine yakışır bir şekilde çok nezih bir şekilde 38. yıldönümümüzü kutluyorum" dedi.
Konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, protokol üyeleri, davetli ve öğrenciler sergiyi gezdi. Serginin gezilmesinden sonra etkinlikler kapsamında düzenlenen ‘N Beyin’ adlı konferansa geçildi. Konferansın açılışı konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Barakalarda ve çamurla kaplı geniş bozkır arazisinde başlayan bir serüven Selçuk Üniversitesi'nin serüveni 38 yıl geçmiş tam tamına kanunun yayımlanmasının üzerinden ve bu dönemde yine başlıklara manşetlere dikkat edecek olursanız yani halk arasında toplanan paralardan bahsediliyor. Yıl içerisinden kurulduğundan dolayı bütçede yer almadığı için Selçuk Üniversitesi ile ilgili rakamlar ekstra olarak çeşitli yerlerden bulunan paralardan bahsediliyor. Bu şekilde başlayan ve devam eden bir serüven yavaş yavaş ve 1982'den sonra hız kazandığını görüyoruz. 1990’lı yıllar 2000’li yıllar ve sonrasında bu günlere gelen bir Selçuk Üniversitesi ve baktığımız da Türkiye’de hangi kategoriye dikkat ederseniz edin ilk 5'de en kötü ihtimalle ilk 10'da yer alan bir Selçuk Üniversitesi. En son Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanlığı tarafından da rakamlar açıklandı. Selçuk Üniversitesi teknoloji ofisleri desteklenen 10 üniversiteden birisi oldu. Aynı açıklamada yine Teknokentimiz ilk 10'da yer alıyor ve bu ikisini birden gerçekleştiren yani aynı araştırma aynı açıklamada, hem destek alan teknoloji ofislerine sahip olan, hem de Teknokenti ilk 10’a giren sadece 4 üniversite var. Devlet üniversitesi olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) var bir de Selçuk Üniversitesi var. Başka hiçbir devlet üniversitesi bunu gerçekleştirebilmiş değil. “ diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Yıldırım Bayezit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Canan ve Araştırma Görevlisi Dr. Serkan Karaismailoğlu, beynin yapısında ve içeriğinden bahsettikleri ‘N Beyin’ adlı konferansı gerçekleştirdiler. Konferans bitiminde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen küçük kokteylin ardından Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan bir ekip Türk Halk Müziklerinden oluşan konseri öğrenciler için seslendirdi.