Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin
Adana'da bulunan Nurs Lokman Hekim Şifalı Bitkiler Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yılmaz, kayısılı bitki çayının susuzluğu giderici özelliği olduğunu vurgulayarak özellikle ramazan aylarında yok sattığını belirtti.
Kayısılı bitki çayı bulamadığınız durumlarda yüzde yüz doğal kayısı suyundan da yardım alabilirsiniz.
Ramazanda en çok içilmesi gereken içeceğinin, susuzluk gideren meyan kökü şerbeti olduğunu söyleyen Yılmaz, "Anadolu'da yüzyıllardır bilinen bu geleneksel içecek, asitli içecekler gibi mideye zarar vermiyor, tam tersi rahatlatıyor, susuzluk gideriyor. Eskiden suya ıslanıp bekletildikten sonra tülbentle süzülerek buzdolabında soğutulan bu içeceği artık teknolojik makinelerde el değmeden demlik poşet şeklinde de hazırlanıyor" dedi.
"Keçiboynuzu pekmezi susuzluğu nasıl gidersin!?" dediğinizi duyar gibiyiz ancak keçiboynuzu pekmezinin şöyle bir özelliği var: Tüketildiğinde mide yanması ve mide ekşimelerinin önüne geçiyor. Bu durumlarda insanda su içme isteği uyandırdığı için, keçiboynuzu pekmezi ile bu durumu engelleyebilirsiniz.
Not: Sahurdan sonra bir tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.
Ginseng çayında da vücutta su tutulumunu sağlayan bileşenler oldukça mevcut. Sahurda yediğiniz yemeklerle birlikte bu çayı tüketebilirsiniz.
Not: Sıcak yerine soğuk tercih edenler, akşamdan 3 dakika demlediğiniz çayı poşetinden (tanelerinden) arındırın ve dolaba koyun.
Hindistan cevizi suyu içerisinde pek çok elektrolit barındırır. Bunların en önemlisi gün içinde kaybederek susuzluğa yol açan sodyumdur. Hindistan cevizi suyundaki yüksek sodyum oranı vücudun su kaybını önleyecektir.
Kekik otu çayı da ginseng çayındaki aynı etkileri barındırır ve aktarlarda kolaylıkla temin edebilirsiniz.