Muz tam olgunlaşmamış haldeyken lezzeti fazla yoktur ve daha fazla lif içerdiği için sindirimi biraz daha zor olur. Sindirim zor olduğu için de midede daha uzun süre kalır açlık hissini bastırır. Ayrıca yeşil muzlar daha olgunlaşmadan kimyasallar kullanılarak sarartıldığı için kanserojen maddeler içerir. Örneğin ithal edilen muzlar yollarda bozulup çürümesinler diye yeşil olarak ihraç edilir. Ancak muzun kendi kendine sararıp olgunlaşması beklenmeden satıcı maliyet hesabı yaparak karpit denilen kimyasalla muz, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi besinleri çabuk sarartır ve hemen satışa hazır hale getirir. Bu kimyasalda tabi ki insan sağlığı için olumsuz etkiler taşımaktadır.
En çok tüketilen meyveler arasında bulunan muz, oldukça sağlıklı vitaminlere sahiptir. Sadece 2 muz yemek bile bize yaklaşık 90 dakikalık bir egzersiz için yeterli enerjiyi verir. Muz bu yüzden dünyanın önde gelen sporcularının bir numaralı meyvesi olarak bilinir.
Potasyum ve lif içeriği bulunan muzun kalorisi de düşüktür. Tüm bunların yanı sıra, muzun özellikle de tam olgunlaşmamış yeşil muzun zararları bulunmaktadır