Galip Öztürk Iddianamesi Tamamlandı

Suç örgütü kurduğu iddiasıyla Galip Öztürk hakkında hazırlanan iddianeme tamamlandı. Savcı Muammer Akkaş tarafından...

Suç örgütü kurduğu iddiasıyla Galip Öztürk hakkında hazırlanan iddianeme tamamlandı.

Savcı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan 377 sayfalık iddianamenin bir numaralı şüphelisi iş adamı Galip Öztürk oldu. Öztürk, ‘Suç örgütü kurmak ve yönetmek’ ile suçlandı. İddianamede 70 şüpheli yer alıyor. 51 ek delil klasörü bulunan iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Soruşturma kapsamında Galip Öztürk’ün kurduğu iddia edilen çete ile bağlantılı olduğu belirtilen yaklaşık 10 hakim ve savcının dosyası ise ayrılarak Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) gönderildi. Hakim ve savcıların iddia edilen suç örgütünün üyesi olmadığı ancak görevlerini kötüye kullandığını belirten savcılık, HSYK’dan gereğinin yapılmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Soruşturma kapsamında Öztürk ile aynı firmanın yönetiminde bulunan Cengiz Kaya’nın da aralarında bulunduğu bir çok isim gözaltına alınmıştı. 29 Şubat 2012 tarihinde savcı karşısına çıkan Öztürk ile Kaya tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: