Gamal Koretım: Suriye Halkının Içinde Bulunduğu Durum Endişelendiriyor

Mısır Parlamentosu milletvekillerinden oluşan 10 kişilik heyet, Kilis'te Suriyeliler'in kaldığı konteyner kentte incelemelerde bulundu. Ziyaretin...

Mısır Parlamentosu milletvekillerinden oluşan 10 kişilik heyet, Kilis'te Suriyeliler'in kaldığı konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Ziyaretin ardından heyet adına Gamal Koretım, konteyner kent idare binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Suriye halkının içinde bulunduğu durumun, iki ülkeyi de endişelendirdiğini belirten Koretım, ''Suriye halkının içinde bulunduğu durum, iki ülkeyi de endişelendiriyor. Bu halk sizin komşunuz, bizim ortak tarihimizin ortağıdır. Bu halklarla kader birliği yaptık, bununla biz gurur duyuyoruz. Fakat bugün zor bir sınavdan geçiyorlar. Büyük çıkmazın içindeler. Birlikte yardım etmemizi gerektiren durumdalar. Hedefimiz, bu halkın refahını yükseltmek. Yaşadıkları bu sıkıntılı durumdan kurtarmaktır. Bugün Suriye'den göç eden mültecilerin kamplarına ziyarette bulunduk. İltica eden halkın demokrasi özlemi içinde olduğunu gördük. İnsanlığın bugüne kadar hiç duymadığı cinayetleri bu insanlardan dinledik.'' dedi.

Reklam
Reklam

Suriyelilere verdiği katkılardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk halkına teşekkür ettiğini ifade eden Koretım, ''Mısır Parlamentosu'nun da Türkiye'ye destek verdiğini söylemek isterim. Biz, bu halkın zafere kavuşacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: