Game Boy Gibi Akıllı Telefon Yapılsa Ne Olurdu?

Biri konsept çalışmış, çok da güzel olmuş!

Gizmodo, tasarımcı Pierre Cerveau'ya "Game Boy bir akıllı telefon olsa ne yapardı?" diye sormuş, Cerveau'da ortaya Smart Boy konseptini çıkartmış.

Telefon şeklen hen modern akıllı cihazlara benziyor; hem de kenarındaki bombeyle, arkasındaki çizgilerle eskinin orijinal Game Boy'una da bir selam durmuş.

Telefona kenarından alışık olduğumuz kontrol şematiğini ekleyen Game Bat bağlanıyor. Baya alışık olduğumuz "D-Pad, Analog, dört tuş" sistemi birebir gelmiş.

Telefonun üst kısmında aynı eski Game Boy'un oyun kartuşu yeri gibi bir soket var. Buraya Cerveau konsept olarak batarya, ek hafıza ve ek kamera eklenebilecek şekilde yaratmış kendisini.

Reklam
Reklam

Cerveau işin içine ufak detaylar da eklemiş. Arayüz klasik bir Android arayüzü olmasına rağmen, güç koruma moduna geçildiği zaman Game Boy'un orijinal 8-bitlik monokromatik şekline bürünüyor.

Smart Boy her şekilde gayet şık gözüküyor. Asla yapılmayacak, çünkü Nintendo sadece oyun oynatmaya yarayan mobil cihazlara olan inancından vazgeçmiyor, vazgeçmemeli de. Ama yine de bakması gayet keyifli.

Cerveau çok iyi bir iş çıkarmış. Boyutuna dair bir emare yok ama, kabaca bir Galaxy S6 boyutunda gibi gözüküyor.

Cerveau aynı zamanda geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Nintendo başkanı Satoru Iwata'ya da bu resimde çok tatlı bir saygı duruşunda bulunmuş. Ne diyorsunuz genel olarak bu konsepte?