Game Of Thrones dizilerinden biri tamam diğeri iptal

HBO, kült dizi Game Of Thrones spin-off’u iki dizi siparişi vermişti. Başrolünü Naomi Watts’ın üstlendiği ve pilot bölümü hazır olan dizi iptal edilirken, Targaryen Hanesi'nin tarihini konu alan 'House of the Dragon' isimli dizi ise yayın için onay aldı.

Game of Thrones (Taht Oyunları) evreninde geçen yeni dizi projesinin yapımcı firma HBO tarafından iptal edildiği belirtilirken, yapımcı firma HBO yine Game of Thrones evreninde geçen başka bir dizi projesinin lansmanını yaptı.

George R.R. Martin’in fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanan Game of Thrones dizisi, geçtiğimiz aylarda sekizinci sezonuyla final yaptı.

Kod adı uzun süredir Bloodmoon olarak anılan dizinin başrolünde Oscar’lı oyuncu Naomi Watts yer alıyordu ve Game of Thrones’un son bıraktığı dönemden beş bin yıl öncesini konu alıyordu. Daha sonra adının 'The Long Night' olduğu söylenen yapım sürpriz bir şekilde iptal edildi.

Reklam
Reklam

WarnerMedia'nın gerçekleştirdiği HBO Max tanıtımında yapılan duyuruya göre, Targaryen Hanesi'nin tarihini konu alan 'House of the Dragon' isimli dizi yakında izleyicilerle buluşacak. Buz ve Ateşin Şarkısı evreninin yaratıcısı olan George R.R. Martin’in yapımcılığını da üstlendiği dizide Martin’e Ryan Condal eşlik edecek.

Hardhome, Battle of the Basterds ve The Long Night gibi bölümlerle tanıdığımız Emmy ödüllü yönetmen Miguel Sapochnick de yeni dizide görev alan isimlerden olacak. Sapochnick'in pilot bölümü de dahil olmak üzere birden fazla bölümün yönetmenliğini yapacağı açıklandı.

House of the Dragon dizisi, Game of Thrones'un yaklaşık 300 yıl öncesinde geçecek. George R.R. Martin'in geçtiğimiz yıl yayınladığı Fire & Blood kitabını temel alacak olan dizi Targaryen Hanesi'nin hikayesini konu alacak.