Game of Thrones'tan rekor başarı

Game of Thrones dizisi 67. Emmy Ödülleri'nin en çok konuşulan yapımı oldu. Dünya çapında izlenme rekorları kıran Game of Thrones; drama, en iyi dizi, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi yardımcı ödüllerini topladı. 2015 Emmy Ödüllerine damga vuran Game of Thrones, 12 ödül kazanarak rekor kırmış oldu.

Los Angeles Nokia Tiyatrosu'nda gerçekleşen bu yıl ki Emmy Ödülleri'ne Game of Thrones damga vurdu. Tüm dünyada reytingleri alt üst eden, adeta bir kült haline gelen Game of Thrones (Taht Oyunları) Emmy Ödülleri'nden; drama, en iyi dizi, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında olmak üzere dört ödül kazandı. Böylece başrollerini; Peter Dinklage, Emilia Clarke, Richard Madden, Lena Headey gibi isimlerin paylaştığı dizi yıl içinde toplam 12 ödül kazanarak rekor kırmış oldu.

Drama dalında En İyi Yönetmen ödülüne "Game of Thrones" dizisiyle David Nutter'ın layık görüldüğü gecede, En İyi Senaryo ödülünü David Benioff ve D.B. Weiss'in oldu. Aynı dalın En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise "How To Get Away with Murder"deki rolüyle Viola Davis almaya hak kazandı. Gecede ayrıca ABC'de yayınlanan "American Crime"da Müslüman kadını oynayan siyahi Amerikalı Regina King, TV Filmi veya Mini Dizi dalında, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

GAME OF THRONES KONUSU

Amerikalı yazar George R.R. Martin'in çok satan romanlarından uyarlanan ve tüm dünyada büyük ilgi uyandıran 'Game of Thrones' dizisi fantastik bir dünyada bir krallığa hükmetmek için yaşanan savaşları ve entrikaları konu alıyor.

GAME OF THRONES 5. SEZON FİNALİ

Game of Thrones'un 5. sezon son bölümünde; ordusunun yarısı Stannis'i yüzüstü bıraktı. Kalan askerleriyle kuşatma için harekete geçen Stannis, Boltonlar'ın beklenmedik saldırısıyla yüzleşt. Brienne, Stannis'i sağ olarak ele geçirdi; odasından kaçmayı başaran Sansa ise Myranda'ya yakalandı. Bu arada sonunda günahlarını itiraf eden Cersei, Kızıl Kale'ye yürürken ağır bedeller ödeceyecekti. Yabanıllar'a yardım eden Jon Snow, Gece Nöbetçileri'nin ağır tepkisiyle mücadele etmek zorunda kaldı. Game Of Thrones 5. sezon final bölümünün en çarpıcı sahnesi ise kuşkusuz Özgür Halk'a olan düşkünlüğü sebebiyle Gece Nöbeti'nin hedefi haline gelen, Lord Kumandan'lığa yükselen, Jon Snow'un öldürülmesi oldu.