GAMEK Kursiyerlerinden Huzurevine Ziyaret

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (GAMEK) katılan bir grup öğrenci, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (GAMEK) katılan bir grup öğrenci, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, GAMEK Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi Eğitime Destek Kursu öğrencileri ve öğretmenleri, ziyaret esnasında huzurevi sakinleriyle sohbet etti. Öğrenciler, ziyaretten dolayı oldukça duygulandığı gözlenen huzurevi sakinlerine hazırladıkları hediyelerden takdim etti.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, ziyaretin, hem yaşlıları yalnız bırakmamak hem de kursiyerlerin evlat-ata ilişkisi kurması yönünde önemli olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Yaşlıların hayatları boyunca edindikleri tecrübelerin kendileri için referans olduğunun altını çizen Dündar, şunları kaydetti:

"Yaşlıların, kültürel ve sosyal değerlerin yaşatılmasında çok önemli işlevleri var. Her zaman onların bilgi, deneyimlerinden faydalanmamız gerekiyor. Her insanın yaşlanacağının bilinciyle yaşlılarımızı anlamaya çalışmalı ve yanlarında olduklarımızı hissettirmeliyiz. Çünkü yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi ve saygı, yaşama güvenle bakmamızı sağlar."

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: