GAMEK Kursiyerlerine Deprem Eğitimi Verildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) kursiyerlerine yönelik afet ve depremde yapılacaklar hakkında seminer düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları kursiyerlerine yönelik afet ve depremde yapılacaklar hakkında seminer düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Deprem Haftası" dolayısıyla GAMEK tarafından Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde, Kimse Yok Mu Derneği Asya Kurtarma Bölge Ekibi tarafından kursiyerlere deprem öncesi ve sonrası alınacak önlemler hakkında bilgiler verildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, anlatılan bilgi ve verilen örneklerden etkilenen kursiyerlerin, olası bir afet ve deprem sırasında yapılacaklarla ilgili bilgilerinin yeterli olmadığını gözlemlediklerini belirtti. Dündar, uzmanların, kursiyerlere olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiğini örnekleriyle anlatarak özellikle kendilerine ve çevrelerine yardımcı olabilmelerini sağlayacak bilgiler verdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: