Gamlıer: DGS'ye Geçen Yıl 12 Bin Kişi Girdi

Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Turhan Gamlıer, her yıl DGS’ye girenlerin sayısının arttığını ve geçen yıl...

Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Turhan Gamlıer, her yıl DGS’ye girenlerin sayısının arttığını ve geçen yıl 12 bin kişinin sınava katıldığını söyledi. Gamlıer, geçen yıl devlet üniversitelerindeki kontenjanın ise 18 bin olduğunu belirtti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği Kariyer Günleri'ne konuk olan Turhan Gamlıer, KMÜ’lü öğrencilere Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Önlisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler için bu sınavın önem taşıdığını belirten Gamlıer, "Eğer mezun olduktan sonra eğitim hayatınıza devam etmek istiyorsanız DGS’de başarılı olmak durumundasınız.” dedi.

Reklam
Reklam

ÖSYM’nin 2000 yılından beri bu sınavı yaptığını belirten Turhan Gamlıer, sınava girebilmek için önlisans mezuniyetinin ya da önlisans programının son sınıfında öğrenim görmenin yeterli olduğunu vurguladı. Sınavın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Gamlıer, “Sınavda çıkan sorular önlisansta kazanılan bilgi ve becerilerle ilgili değil. İçerik sözel ve sayısal yeteneğe dayanmaktadır.” diye konuştu.

Her yıl DGS’ye girenlerin sayısının arttığını ve geçen yıl 12 bin kişinin sınava katıldığını kaydeden Gamlıer, aynı yıl devlet üniversitelerindeki kontenjanın ise 18 bin olduğuna dikkati çekti.

DGS’yi kazandıktan sonra kayıt olunan üniversitede üç dönem intibak eğitimi almanın zorunlu olduğunun altını çizen Gamlıer, önlisans mezunlarının lisans düzeyinde tercih edebilecekleri bölümler hakkında bilgiler de verdi.

Sunumun ardından KMÜ’lü öğrencilerin sorularını cevaplayan Turhan Gamlıer, "DGS’de başarılı olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz