Gamze Uslu davasında yine karar çıkmadı

Murat GÜRKAN/NAZİLLİ (Aydın), (DHA) - AYDIN Nazilli İlçesi'nde, nişanlısıyla kaldığı otelin dördüncü kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden, üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun nişanlısı 30 yaşındaki B.C.G.'nin tutuksuz yargılandığı davanın yedinci duruşmada da karar çıkmadı.

Nazilli 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık B.C.G. ile avukatı Kamil Solak, ölen Gamze Uslu'nun babası 56 yüşondüke Sinan Uslu, annesi 51 yaşındaki Fatma Uslu, ailenin avukatı İrfan Taş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Gamze Uslu'nun annesi Fatma Uslu duruşmada, "Ben sizin vicdanınıza sığınıyorum. Kızım intihar etmiş olamaz. Kızım nişanlısı tarafından otel odasında öldürüldü, balkonundan atıldı. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Baba Sinan Uslu ise sanığın ve avukatının önceki duruşmalarda söylediği Behçet hastası Gamze Uslu'nun; nörolojik kontroller yaptırdığı, sakinleştirici ilaç kullandığı ve intihara yatkın olduğu sözlerine tepki gösterip, "Kızımın Behçet hastası olması intihar etmesini gerektirecek bir neden değildir. Bizim kızımız hayat dolu ve dini inançları olan bir kızdı. İntihar etmiş, olacağını düşünmüyorum. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Savcı ise önceki duruşmada dinlenen, çiftin yan odasında kalan müşteri İsa Akbulut'un ifadesini hatırlatarak, sanığın bazı şeyleri gizlediğini söyledi. İsa Akbulut'un, sanığın odasının duvarından çarpmaya bağlı ses duyulduğunu söylediğini hatırlattı. Yine Akbulut'un ifadesinde, sanığın 'Hadi çık bakalım' diye bağırdığını, bir süre sonra ise büyük bir gürültü duyduğunu söylediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Ayrıca olayın yaşandığı gün otelin tam karşısındaki apartmanın beşinci katında oturan ve o an için balkonda bulunan bir başka tanığın beyanında ise, olay öncesi balkonda Uslu'nun yanında bir erkeğin oturduğunu, daha sonra balkondan bir şeyin düştüğünü söylediğini ve sanığın tüm bunları gizlediğini dile getiren savcı, B.C.G. hakkında müebbet hapis cezası istedi.

SANIK AVUKATI SÜRE İSTEDİ

Mahkeme heyetinin son savunma için söz verdiği sanık, savunmasını avukatının yapacağını söyledi. Sanık Avukatı Solak da "Beklemediğimiz bir mütalaaydı. Bunun için yazılı savunma hazırlayacağız, süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mehkeme heyeti bu talebi kabul ederek duruşmayı 5 Ocak 2016 tarihine erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Sanem Deniz Kural, duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Özgecan Arslan cinayetinde çıkan kararın emsal olmasını istediklerini söyleyen Kural, "Katilin hiçbir ceza indiriminden yaralanmadan en ağır cezayı almasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ayten Ersoy da şunları söyledi:

"Özgecan davasında indirim uygulanmamasının ardından Muğla'da Sedef Berberoğlu ve İstanbul'da da Selime Günaydın davalarında da hiçbir ceza indirimi uygulanmadı. Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmaması için ceza kanununda gerekli değişiklik için bundan üç yıl önce meclise sunduğumuz uygulamayı; yasal güvenceye alacak, kadın cinayetlerinin İstanbul sözleşmelerinde yer aldığı şekilde ceza kanununda yer almasını sağlayacak olan tek madde teklifimiz derhal kabul edilmelidir. Özgecan davasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. AK Partili Milletvekili Orhan Atalay, daha yeni oluşan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na ilk öneri olarak boşanmaların artmasını engelleyecek, aileyi güçlendirecek bir araştırma komisyonu kurma önerisi getirdi. Toplumdaki sorun boşanmaların artması değil, kadınların boşanmak istedikleri için gün geçtikte artan sayılarda öldürülmeleridir."

Anne ve baba da duruşma öncesi yaptığı açıklamada, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAFLI