Gana Büyükelçiliği Başkan Güzelbey’i Ziyaret Etti

Bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım...

Bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret eden Gana’nın Ankara Büyükelçisi Alhajı Ibrahim Abass, ülkesi ile Türkiye’nin daha yakın ilişkiler içinde olması gerektiğini belirtti.

Ankara’da Gana Büyükelçiliği’nin açılmasından sonra her iki ülke ilişkilerinin artarak devam ettiğini ifade eden Abass, ülkesinin bağımsızlığını ilan ettiğinde kendilerini ilk tanıyan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini kaydetti. Bu açıdan Türkiye ile Gana arasında ilişkilerin devam ettiğini, ancak büyükelçiliğin açılmasından sonra daha da arttığını belirten Abass, Gaziantep ile de yakın ilişkiler kurmak istediklerini bildirdi. Gaziantep’i basından takip ettiğini belirten Büyükelçi Abass, “Ancak kente gelip görünce Gaziantep’in daha güzel ve tarihi bir şehir olduğunu gördüm. Gerçekten de beklediğimden çok daha iyi bir şehir oluşturulmuş. Burada emeği geçen başta belediye başkanı olmak üzere tüm yerel yöneticileri kutluyorum. Ticari ve kültürel alanda Gana ile Gaziantep’in ilişkilerini daha çok geliştirmek istiyoruz. Bu açıdan bugün belediye başkanımız ile anlamlı bir görüşme yaptım” dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, “Ticari ve kültürel anlamda Gana ile ilişkilerimizi daha çok geliştirebiliriz. Gaziantep’in yerel değerlerini ve ticari ilişkilerini Afrika’nın bu sıcak ülkesinde daha çok olmasını sağlayabiliriz. Bu açıdan büyükelçi ile birlikte bir takım faaliyetlerin gelişmesi için fikir alış verişinde bulunduk. Kendilerini Gaziantep’te görmekten son derece mutluluk duyduk” diye konuştu.

Değişen ve gelişen Gaziantep’i tanıtan bir sinevizyon gösterisi ile Gaziantep’i anlatan Güzelbey, konuk büyükelçiye Gaziantep Kalesi ve baklavasını simgeleyen bir de bakır tabak hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz