Ganalı Girişimciye Ankara’nın Modeli

OSTİM Ahi Evran Mesleki Eğitim ve Girişimci Yetiştirme Merkezi, Afrika ülkelerinde bulunan müslüman girişimcilere yönelik...

OSTİM Ahi Evran Mesleki Eğitim ve Girişimci Yetiştirme Merkezi, Afrika ülkelerinde bulunan müslüman girişimcilere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Merkezin Ankara’da ağırladığı son heyet, Gana’nın Kumasi kentinde ilk defa organize sanayi açmaya hazırlanan otomotiv grubu oldu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve TİKA’nın desteği ile OSTİM Ahi Evran Mesleki Eğitim ve Girişimci Yetiştirme Merkezi (OMEG) tarafından ağırlanan Ganalı heyet, 2 gün boyunca Ankara’da gerçekleştirdiği inceleme ve eğitim ziyaretlerinin ardından İstanbul’a gitti.

Reklam
Reklam

Konuk heyete Ankara’da OMEG Başkanı Ömer Kayır ve merkezin yetkilileri eşlik etti. OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde özellikle ağır vasıta ile ilgili iş yerlerini gezen heyet, organize sanayi sistemini de detayları ile inceleme fırsatı buldu.

Afrikalı heyet Ankara programlarının ikinci gününde, OSTİM yönetimini de ziyaret etti. Burada OSTİM yöneticisi Abdullah Çörtü ile bir araya gelen Ganalı konuklar, hem yeni bir organize sanayi oluşturulması için nelere dikkat edilmesi gerektiği öğrendi, hem de OSTİM modeli hakkında bilgilendirildi. OSTİM’in model olarak sadece Türkiye’de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de ilgi çektiğini ve örnek alındığını aktaran Abdullah Çörtü, Gana heyetine bir sunum yaptı.

Gana heyeti OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdikleri iş yeri ziyaretlerinde, buralardaki örgütlenmeyi inceleme ve meslektaşları ile bilgi alış verişinde bulunma fırsatı da elde etti.

OMEG Başkanı Ömer Kayır, daha önce Kamerun ve Tanzanya’dan gelen girişimci heyetlerinin ardından konuk ettikleri Gana heyetinin kendi ülkelerinde önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi. Merkez olarak Afrika ülkelerindeki müslüman girişimcilere yönelik eğitim çalışmalarına devem edeceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Ganalı girişimciler, Ankara’daki eğitim ve incelemelerinin ardından incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: