Gana'nın Ankara Büyükelçisi Abas:

Gana'nın Ankara Büyükelçisi Alhajı Ibrahim Abas, Gana ile Türkiye'nin daha yakın ilişki içinde olması gerektiğini belirtti.

Gana'nın Ankara Büyükelçisi Alhajı Ibrahim Abas, Gana ile Türkiye'nin daha yakın ilişki içinde olması gerektiğini belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bazı temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Abas, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret etti.

Abas, ziyarette, Ankara Büyükelçiliği'nin açılmasından sonra her iki ülke ilişkilerinin artarak devam ettiğini aktardı.

Gana'nın bağımsızlığını ilan ettiğinde ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Abas, "Gana ile Türkiye daha yakın ilişki içinde olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Gaziantep ile de yakın ilişki kurmak istediklerini belirten Abas, şehrin güzel ve tarihi bir şehir olduğunu aktardı.

Güzelbey de ticari ve kültürel anlamda Gana ile ilişkileri geliştirmek istediklerini, her iki ülke arasında bir takım faaliyetlerin gelişmesi için Abas ile fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Değişen ve gelişen Gaziantep'i tanıtan bir sinevizyon gösterisi ile kenti anlatan Güzelbey, Abas'a ziyaret anısına Gaziantep Kalesi ve baklavasını simgeleyen bakır tabak hediye etti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz