Gap Anadolu Kız Lisesi Kütüphaneye Kavuştu

GAP Anadolu Kız Lisesi'ne 7 bin 500 kitap kapasiteli kütüphane açıldı.GAP Anadolu Kız Lisesi Kütüphanesinin...

GAP Anadolu Kız Lisesi'ne 7 bin 500 kitap kapasiteli kütüphane açıldı.

GAP Anadolu Kız Lisesi Kütüphanesinin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Okumak, insanının doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgilerin yüzde 60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar" dedi.

Reklam
Reklam

Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizliğin yer aldığını belirten İlci, "Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır. Halbuki bilgi çağı içerisindeyken eğer Türk toplumu dünya üzerinde iyi güzel bir yer edinmek istiyorsa okumak, düşünmek, buna bağlı olarak tartışmak sorgulamak, eleştirmek ve bilim üretmek zorundadır. Ancak bunları gerçekleştirdiği zaman gelişecek çağdaşlaşacak ve yeryüzünde tekrar ecdadına layık olduğu yeri alacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kütüphanenin yapımına katkıda blunan hayırsever İbrahim Yüksel ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım birlikte yapımı tamamlanan kütüphanenin kurdelesini keserek açılışını yaptılar.

Kütüphanede bulanan kitaplar ile ilgili Okul Müdürü Yusuf Aksoy’dan bilgi alındıktan sonra tören sonra erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: