GAPGİAD’dan Afganistan Çıkarması

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Afganistan’a ticari gezi düzenleyerek, işadamlarının ihracat yapmasında etken olmaya...

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Afganistan’a ticari gezi düzenleyerek, işadamlarının ihracat yapmasında etken olmaya devam ediyor.

Orta Asya bölgesinin önemli ülkelerinden Afganistan’a çıkarma yapan GAPGİAD, yatırım yapmak için kolları sıvadı. Afganistan’da ticaret anlamında büyük risklerin yaşandığını belirten GAPGİAD Genel Sekreteri Ali Murtaza İsaoğlu, risklerin yükseldikçe kazançların da yüksek olduğunu göstermek istediklerini ifade etti. İsaoğlu, "Yıllarca Afganistan terörle anılan bir ülke olmasına rağmen ticari potansiyeli fazla olan bir yerdir. Türk girişimcisinin burada olması gerektiğine inanan bizler bu ticari geziyi organize ederek üyelerimizin dışarıya açılım konusunda yol haritaları olmak istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Afganistan ticari gezisine katılan Okkıran Halı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Okkıran ise Gaziantepli işadamları olarak dünyanın her noktasına ihracat yapmak istediklerini ifade etti. Afganistan’ın ticari potansiyeli çok yüksek olduğunun altını çizen Okkıran, “Tekstil olarak Rusya, Ukrayna, Romanya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Yeni ve farklı pazarlar bulmak adına bugün buradayız. GAPGİAD’a bizlere öncü olduğu için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: